Knor opent New York International Children’s Film Festival op 4 maart
11-02-2022 08:57:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4057 | Tags:

De Nederlandse stopmotion speelfilm Knor van Mascha Halberstad (De Grote Hummimummi Kerstspecial, Munya in Mij) opent op 4 maart het New York International Children’s Film Festival.

Eerder maakten filmdistributeur Gusto Entertainment en producent Viking Film al bekend dat Knor, als eerste Nederlandse animatiespeelfilm ooit, geselecteerd is voor de Berlinale (10-20 februari 2022). Op het filmfestival van Berlijn is Knor ook gekozen als de openingsfilm van het Generation Kplus-programma en dingt daar mee naar de Kristallen Beer. Knor is vanaf 29 juni in de bioscoop te zien.

Knor is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad en gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas).  De stopmotion speelfilm is een coproductie tussen het het Nederlandse Viking Film (Dirty God) en het Belgische A Private View (Mijn vader is een saucisse).

Marleen Slot, producent: “Om geselecteerd te zijn als openingsfilm van het Generation-programma in Berlijn is echt een droom die uitkomt. We hadden ons geen mooiere plek kunnen wensen om Knor voor het eerst aan de wereld te laten zien. En dat we vervolgens doorgaan naar New York om daar het prestigieuze kinderfilmfestival van New York te openen is echt de kers op de taart. We zijn overweldigd door alle aandacht voor de film en het was een race tegen de klok om de film op tijd af te krijgen. Maandag zetten we de laatste puntjes op de i in de geluidsmix, en nu vieren we onze film in Berlijn.”

Knor

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

De Nederlandse stemmencast bestaat uit: Hiba Ghafry (Babs), Matsen Montsma (Tijn), Kees Prins (opa Tuitjes), Jelka van Houten (Margreet), Henry van Loon (Nol), Loes Luca (tante Christine), Johnny Kraaijkamp (slager Smak), Alex Klaasen (hondentrainer) en Remko Vrijdag (Freddy Willekes). 

www.triplepentertainment.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie