Koning legt digitaal werkbezoek af aan de Nederlandse cinema 
28-01-2021 11:31:00 | Door: David de Jong | hits: 1443 | Tags:

Koning Willem-Alexander heeft op 27 januari een digitaal werkbezoek afgelegd aan de Nederlandse cinema. Via een videoverbinding heeft het staatshoofd zich laten informeren over wat er op dit moment speelt bij bioscopen en filmtheaters in Nederland

Namens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en haar aangesloten leden informeerden Ad Weststrate (Bioscoop CineCity, Vlissingen). Pepijn Kuyper (Filmtheater LantarenVenster, Rotterdam), Jacques Hoendervangers (Pathé Bioscopen Nederland) en Gulian Nolthenius (NVBF) Willem-Alexander over hoe de Nederlandse Cinema er in tijden van corona voorstaat.

De vertegenwoordigers van de Nederlandse filmindustrie hebben uiteengezet dat de Nederlandse cinema het zwaar heeft. Bioscopen en filmtheaters mogen gebruikmaken van diverse overheidsregelingen, maar het voortbestaan van de cinema (en de werkgelegenheid) staat onder druk, omdat bezoekers door de lockdownmaatregelen niet naar de bioscoop of het filmtheater mogen, ondanks het feit dat de bioscoopexploitanten hebben aangegeven hun omgeving veilig te vinden. Bioscoop- en filmtheaterexploitanten hebben begrip voor de huidige lockdownsituatie, maar iedereen in de sector hoopt wel dat aan deze moeilijke tijd spoedig een einde zal komen.

Daarnaast is gesproken over de toekomst van bioscopen en filmtheaters. Bij bioscopen en filmtheaters is er de vaste overtuiging dat er betere tijden zullen aanbreken en veel bezoekers de gang naar bioscopen en filmtheaters weer weten te vinden.

Als het moment aanbreekt dat bezoekers weer naar de bioscoop of het filmtheater mogen dan is het toelaten van maximaal dertig bezoekers, zoals dat gold tot aan de lockdown, volgens de sector te weinig om enigszins rendabel te kunnen draaien. Daarom zou, met inachtneming van de anderhalve meter coronabepaling, het in de optiek van de filmsector in de nabije toekomst mogelijk moeten zijn dat een filmzaal, met gemiddeld 150 stoelen, weer zo’n vijftig bezoekers kan ontvangen. Voor het bioscoopbedrijf is het essentieel dat het mogelijk wordt dat bezoekers iets te eten en drinken kunnen kopen bij ze. Bezoekers hoeven dan ook niet eerst langs een supermarkt om snacks of drinken te kopen met alle extra bewegingen van dien.

De Nederlandse Vereniging van Bioscoop en Filmtheaters heeft het enorm gewaardeerd dat het staatshoofd zoveel interesse heeft getoond voor de Nederlandse cinema.

www.denvbf.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie