Lancering Cinetree Kids
06-04-2020 17:15:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2015 | Tags:

Cinetree breidt haar aanbod uit met een extra programmering speciaal voor kinderen. Het jonge filmplatform, opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom, biedt maandelijks een selectie films en documentaires met inspirerende en maatschappelijke thema’s. Dit aanbod wordt met Cinetree Kids uitgebreid met een speciale programmering voor kinderfilms.

Bij de start komen er meteen vijf films online zoals Ja Zuster, Nee Zuster, Minoes, Ernest e Celine, Ma Vie de Courgette en documentaire De kinderen van Juf Kiet. Iedere zaterdagochtend wordt er een nieuwe film live gezet waar het hele gezin van kan genieten.

Hanna verboom: “Wat we kijken beïnvloedt ons, daar is geen twijfel over. Voor kinderen geldt dat misschien nog wel veel meer en voor veel ouders is het dan ook een uitdaging om de juiste films te vinden. Daarom voegen wij Cinetree Kids toe aan ons abonnement; films met mooie verhalen voor jong en oud. Samen kijken is immers het allerleukst, zeker nu we allemaal samen thuis zitten.”

Net als bij de reguliere programmering, worden de films in de Cinetree Kids collectie samen met curators geselecteerd. Deze Kids curators zijn zelf net zo dol op kinderen als andersom, zo worden de eerste films onder andere geïntroduceerd door zangeres Maan, MeesKees Leendert de Ridder, rapper en kinderboekenschrijver Pepijn Lanen en Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal.

Na een geslaagde test stond de introductie van Cinetree Kids gepland voor het najaar van 2020. Maar doordat veel gezinnen nu noodgedwongen thuis zitten, is de lancering naar voren gehaald. Juist in deze tijd gelooft Cinetree dat het belangrijk is om kinderen in aanraking te laten komen met mooie of bijzondere verhalen van anderen. Films die je ook samen kijkt met het hele gezin.

Filmliefhebbers kunnen via Cinetree.nl een lidmaatschap afsluiten voor 7,99 euro per maand. Daarmee hebben ze iedere maand toegang tot de selectie films die samen met curatoren zoals Carice van Houten, regisseur Sam de Jong en Jennifer Hoffman worden samengesteld. Deze curators zijn filmliefhebbers die zelf als acteur, regisseur, recensent of op een andere manier actief zijn in de wereld van kunst, cultuur en entertainment.

www.cinetree.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie