Lintje voor René Mioch
10-11-2020 12:00:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2157 | Tags:

Filmkenner René Mioch is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door de Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani vanwege zijn inzet voor de Nederlandse filmindustrie.

René Mioch kreeg de onderscheiding omdat hij dit jaar 35 jaar in het vak zit als filmrecensent en presentator/producent van diverse filmprogramma’s en daarnaast ook als waardering voor zijn ambassadeurschap voor de Nederlandse film en Nederlandse filmmakers in binnen en buitenland.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat René voor deze onderscheiding onder andere is voorgedragen door de internationaal gelouterde filmregisseur Paul Verhoeven en een van Nederlands meest succesvolle actrices Monique van de Ven.

Paul Verhoeven: “Op een persoonlijk vlak; René heeft mij gedurende mijn hele carrière gesteund door al mijn films naar het publiek toe te brengen. Tevens is René Mioch de drijvende kracht achter de Rembrandt Award, de enige Nederlandse publieksprijs en is hij, naast zijn werkzaamheden, ook actief als bestuurslid van Shortcutz, een jaarlijks filmfestival voor korte films in Amsterdam en is hij als een van de weinig Nederlanders lid van The International Academy of Television Arts & Sciences (Emmy Awards).

Monique van de Ven: “Voor mij persoonlijk heeft hij veel betekend, door elke nieuwe film te omarmen en er met zoveel liefde en kennis over te praten in zijn programma’s. Zonder hem was ik nooit actrice van de eeuw geworden. Hij heeft de Nederlandse film en zijn makers op de kaart gezet.”

Eerder was René Mioch te gast bij het radioprogramma Marketing Report op New Business Radio. Luister de podcast hier:

www.renemioch.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie