Logo Koninklijk Theater Tuschinski onthuld
09-12-2021 11:14:00 | Door: David de Jong | hits: 3197 | Tags:

Het logo van Koninklijk Theater Tuschinski is onthuld. Het iconische theater van Pathé ontving op zijn honderste verjaardag op 28 oktober 2021 het predicaat koninklijk uit handen van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. De koninklijke kroon is voortaan op de webpagina van Koninklijk Theater Tuschinski zichtbaar. 

Totstandkoming logo

Het logo en huisstijl van Theater Tuschinski kenmerken zich door het gebruik van de originele lettertypes, passend bij de bijzondere stijl in het theater zelf. De koninklijke kroon, een ontwerp van creatief bureau Dept, wordt geplaatst boven de eerste letter van het bestaande logo van Theater Tuschinski. Een detail is dat de T van Tuschinski verwerkt is in de koninklijke kroon. Zo sluiten de kroon en het logo naadloos op elkaar aan. Het koninklijke logo wordt vanaf vandaag gehanteerd in een aantal online uitingen, zoals de webpagina van Koninklijk Theater Tuschinski op de Pathé website. In het voorjaar worden ook de communicatiematerialen in het theater aangepast met het nieuwe logo. 

Feestmaand

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur Pathé: “Het voeren van het koninklijke logo voor Koninklijk Theater Tuschinski is een prachtige kroon op het 100-jarige jubileum van het vlaggenschip van Pathé. We kijken terug op een fantastische jubileummaand waarin we de 100ste verjaardag van de mooiste bioscoop ter wereld samen met onze bezoekers, medewerkers, distributeurs en partners goed hebben gevierd. Het predicaat Koninklijk zal in de komende 100 jaar een belangrijke bijdrage leveren aan het uitdragen van de mooie oorspronkelijke sfeer van het theater, waar filmliefhebbers uit Nederland en de hele wereld kunnen blijven genieten van de beste films in een koninklijke omgeving.”Koninklijk Theater Tuschinski werd begin 2021 al uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld door het gerenommeerde Time Out Magazine en tijdens de gehele maand oktober werd uitgebreid stilgestaan bij het ivoren jubileum.

www.pathe.nl
www.tuschinski.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie