Luizenmoeder – de Film haalt Platina Film Award
10-09-2021 10:40:00 | Door: David de Jong | hits: 1629 | Tags:

Luizenmoeder – De Film heeft de Platina Film Award ontvangen. De komedie onder regie van Ilse Warringa heeft 400.000 bioscoopbezoekers getrokken. Hoofdrolspeler Ilse Warringa die in haar rol van Juf Ank inkijk geeft in het dagelijks leven op en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool, ontving uit handen van presentator Johnny de Mol in talkshow HLF8, de Platina Film in aanwezigheid van acteurs André Dongelmans en Rop Verheijen. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s hun basisschool De Klimop weer op de rails te krijgen. Er is onderbezetting, ouders zijn nog veeleisender dan voorheen en corona doet er nog een schepje bovenop. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven. Maar zijn de verregaande plannen voor digitalisering wel het best voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.Over de productie

Luizenmoeder – De Film wordt geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. De producent is Ingmar Menning. Creatief producent en samen met Ilse Warringa bedenker van De Luizenmoeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met Luizenmoeder - De Film haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met De Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscoop.

Over de cast

De cast bestaat uit Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, André Dongelmans, Arnoud Bos, Dragan Bakema, Maaike Martens, Leny Breederveld, Bianca Krijgsman, Rian Gerritsen, Dunya Khayame, Meral Polat, Aiko Mila Beemsterboer, Rop Verheijen, Walid Benmbarek en Beppie Melissen. De film is nog te zien in 136 bioscopen en is door distributeur Dutch FilmWorks uitgebracht.

www.filmfonds.nl
www.filmfestival.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie