Matthijs van Heijningen partner en creative producer bij Levitate Film
21-12-2021 10:15:06 | Door: Saskia van Weert | hits: 2237 | Tags:

Levitate Film haalt reclamemaker en filmregisseur Matthijs van Heijningen binnen als partner en Creative Producer. Vanaf 1 januari 2022 wordt Van Heijningen bij de productiemaatschappij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van dramaseries en films.

Het productiehuis van Alain de Levita, Paula van der Oost en Mark van Eeuwen werkte afgelopen jaren al samen met Van Heijningen voor het oorlogsepos en de vijfvoudig bekroonde speelfilm De Slag om de Schelde. De film trok afgelopen coronajaar meer dan 500.000 bezoekers in de bioscoop en is op Netflix wereldwijd inmiddels al meer dan 60.940.000 uur bekeken. 

In zijn functie als Creative Producer werkt Van Heijningen nauw samen met Alain de Levita, oprichter, CEO en Creative Producer bij Levitate Film, scenarist, regisseur en Creative Director Paula van der Oest en Executive Producer Mark van Eeuwen. Alle vier vormen vanaf januari het managementteam en voeren de dagelijkse leiding over het productiebedrijf.

Alain de Levita, CEO van Levitate Film: “Matthijs is één van de beste en meest gelauwerde commerciële regisseurs ter wereld en heeft een uitmuntende reputatie als het gaat om regie, het ontwikkelen van sterke karakters en het regisseren van grote, uitdagende reclame- en filmproducties. Zijn chemie en passie voor het vak zorgen ervoor dat hij een sterke aanvulling is op ons team en een geweldige schakel tussen ons in-house scenario, regie- en productieteam.”

Matthijs van Heijningen: “Mijn rol markeert een terugkeer naar film, een genre waarmee ik van jongs af aan mee ben opgegroeid. Ik werkte voor het oorlogsepos de Slag om de Schelde al nauw samen met Levitate Film. Het werd tijd voor een volgende stap in de samenwerking. Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor de groei van Levitate Film en de ontwikkeling van producties voor de Nederlandse én internationale markt.”

Foto: Mark de Blok

www.levitatefilm.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie