Mi chiamo Francesco Totti wint publieksprijs IFFR juni 2021
10-06-2021 13:09:00 | Door: David de Jong | hits: 1893 | Tags:

De voetbaldocumentaire Mi chiamo Francesco Totti van Alex Infascelli is de winnaar van de BankGiro Loterij Publieksprijs van het juni-programma van de 50ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het publiek, dat de film van 2 tot en met 6 juni 2021 zowel in de Rotterdamse bioscopen als online kon zien, kende de film gemiddeld de hoogste waardering toe. Op 9 juni 2021 heeft de Italiaanse filmmaker Infascelli de award en het bijbehorende bedrag van 5000 euro ontvangen, waarmee IFFR 2021 officieel ten einde is.

Vanja Kaludjercic, festivaldirecteur van IFFR: “We zijn verheugd om, na februariwinnaar Quo vadis, Aida?, nu een tweede publieksprijs in onze 50ste festivaleditie uit te reiken aan de hoogst gewaardeerde film uit het juniprogramma: Mi chiamo Francesco Totti van Alex Infascelli. We feliciteren Alex van harte met zijn ontroerende verhaal over de roemruchte carrière van de grote Francesco Totti. IFFR heeft altijd een bijzondere relatie gehad met de voetbalsport. In het voetbalminnende Rotterdam is het bovendien geen wonder dat deze film de harten van ons publiek wist te veroveren.”

De documentaire blikt terug op Totti's ruim 25 jaar lange carrière bij AS Roma. Nooit speelde hij voor een andere club. Met een rijkdom aan archiefbeelden schetst Infascelli een portret van de voetballer, de ster en de familieman, die zo vurig werd geadoreerd door de Romeinen. Eerder portretteerde Infascelli in de documentaire S is for Stanley (2015) Emilio D'Alessandro, de persoonlijke chauffeur van Stanley Kubrick.

Alex Infascelli: “Dit is ongelofelijk! Van alles wat er te winnen valt is voor mij het belangrijkst: het publiek. Ik ben iedereen die zijn hart voor onze film heeft geopend intens dankbaar.” 

De BankGiro Loterij Publieksprijs wordt uitgereikt aan de filmmaker wiens film de hoogste gemiddelde waardering krijgt van het publiek. Omdat IFFR 2021 is verdeeld over twee delen, kreeg het publiek ook twee keer de gelegenheid om een winnaar uit te kiezen, voor zowel het februari- als het juniprogramma. In februari won Quo vadis, Aida? van Jasmila Bani. De film, over de genocide in Srebrenica, is kort na het festival genomineerd voor een Oscar voor beste internationale film.

www.iffr.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie