Mijn beste vriendin Anne Frank bekroond met Gouden Film
04-10-2021 09:15:26 | Door: Saskia van Weert | hits: 2744 | Tags:

Mijn beste vriendin Anne Frank heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en krijgt hiervoor de Gouden Film Award.

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Het oorlogsdrama is geregisseerd door Ben Sombogaart. Hoofdrolspelers Aiko Mila Beemsterboer en Josephine Arendsen en regisseur Ben Sombogaart namen de Gouden Film in ontvangst. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

De film is geproduceerd door FATT Productions en Talented United in samenwerking met Dutch FilmWorks. Mijn beste vriendin Anne Frank is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive en het Nederlands Filmfonds. De cast bestaat uit Aiko Mila Beemsterboer, Josephine Arendsen, Roeland Fernhout, Lottie Hellingman en Stefan de Walle. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks in 152 bioscopen.

Foto: NFF/Ramon Mangold

www.dfw.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie