Movies that Matter Festival bekroont Dirty God en Cold Case Hammerskjöld
01-04-2019 09:30:41 | Door: Saskia van Weert | hits: 3505 | Tags:

De film Dirty God van Sasha Polak is op het Movies that Matter Festival bekroond met de Dutch Movies Matter Award. Cold Case Hammarskjöld van Mads Brügger won het competitieprogramma Camera Justitia.

De jury onder leiding van Silvia van der Heijden noemt Dirty God ‘een actueel maatschappelijk statement pur sang’. Naast de award wint de rolprent 5000 euro. De film, die eerder het IFFR opende, vertelt het verhaal van Jade, een jonge moeder uit Londen. Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven.

De Camera Justitia-jury, onder leiding van Ivar Nijhuis, reikte de Award en een geldbedrag van 5000 euro voor de beste film over recht en rechtvaardigheid uit aan regisseur Mads Brügger voor Cold Case Hammerskjöld. In deze opzienbarende documentaire probeert regisseur en enfant terrible Mads Brügger samen met privédetective Göran Bjorkdahl het mysterie rond de dood van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld te ontrafelen.

Het volgende Movies that Matter Festival vindt plaats van 20 tot en met 28 maart 2020, in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. 

www.moviesthatmatter.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie