NFF Professionals Programma 2019 maakt eerste namen bekend
22-08-2019 12:48:00 | Door: David de Jong | hits: 2013 | Tags:

De eerste namen van het NFF Professionals Programma 2019 zijn bekend. De voor een Emmy genomineerde regisseur Michael Engler, de voor een Oscar genomineerde Production Designer Fiona Crombie en voormalig Vice President of Music Production voor The Walt Disney Studios, Andy Hill, geven een masterclass.  De complete inhoud van het NFF Professionals Programma wordt op 29 augustus bekendgemaakt.

Andy Hill is voormalig Vice President of Music Production voor The Walt Disney Studios. In deze masterclass toont hij aan de hand van voorbeelden wat de rol van muziek in film is. Voor The Walt Disney Studios coördineerde Andy Hill onder andere de muziekproductie van films als The Lion King, Beauty and the Beast en Sister Act. In het creëren van vele wereldberoemde scores werkte hij nauw samen met componisten als Hans Zimmer en Alan Menken, won hij voor zijn werk als producer een Grammy Award én runde hij vele onderwijstrajecten over film en compositie in zowel de Verenigde Staten als Europa. Zijn boek Scoring the Screen: The Secret Language of Film Music wordt wereldwijd gebruikt en bejubeld. Deze masterclass is opgezet in samenwerking met de Dutch Film Composers en Buma Music in Motion.

De voor een Emmy genomineerde Michael Engler regisseerde afleveringen van bekende series. Dit jaar komt van zijn hand de film Downton Abbey uit, waarin de volledige originele cast van deze serie zijn opwachting maakt. Eerder regisseerde Engler al meerdere afleveringen van deze serie. Verder regisseerde hij onder andere Six Feet Under, Sex and the City, 30 Rock en Empire. Naast zijn regiewerk is hij tevens actief als producent, onder meer van The Big C met Laura Linney en de tienerserie Party of Five. In deze masterclass geeft Engler onder andere antwoord op de vraag hoeveel vrijheid je hebt als regisseur van een programma met een vast format en hoe je je eigen visie vertaalt op het beeld.

Fiona Crombie heeft de Oscarnominatie voor Best Production Design op haar naam gezet met haar werk voor The Favourite, de veelgeprezen film van Yorgos Lanthimos. De Australische Production Designer heeft zich met dit 18e-eeuwse kostuumdrama definitief op de radar gezet in de filmwereld. In deze masterclass neemt ze het publiek mee in haar creatieve proces waarin ze het heeft over textielkeuzes, sfeer en de kracht van een toepasselijk setdesign. Crombie studeerde Production Design aan het National Institute of Dramatic Art in Sydney en werkte vervolgens mee aan diverse theater-, film- en televisieproducties. Voor haar werk voor series en films als Top of the Lake, Macbeth en Snowtown won ze verschillende prijzen. Zo zette ze de toon voor een internationale carrière.

Het NFF Professionals Programma 2019 vindt plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober, voornamelijk in de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens deze dagen zijn er masterclasses van internationale sprekers. Daarnaast is er veel aandacht voor projectontwikkeling. Het vierdaagse programma op één locatie combineert film, televisie en interactive. Op de slotdag van het NFF Professionals Programma, wordt op 1 oktober 2019 de NFF Conferentie 2019 gehouden met als thema Re:define.

De NFF Conferentie omvat een inspirerende dag met nationale en internationale sprekers. Het thema Re:define gaat dieper in op de zichtbaarheid van de sector en het verbeteren van de samenwerkingsvormen. De programmering van het NFF Professionals Programma komt tot stand in samenspraak met brancheorganisaties en vakverenigingen. De inhoudelijke samenwerkingspartners zijn onder meer: Animatieproducenten Nederland, Beeld & Geluid, Buma Music in Motion, Eye Filmuseum, Filmproducenten Nederland, Filmdistributeurs Nederland, Interactive Producenten Nederland, Het Nieuwe Instituut, Netwerk Scenarioschrijvers, Netherlands Society of Cinematographers, Nederlandse vereniging van Cinema-Editors, The Hmm, BCMM/DFC, NPO-fonds, Vereniging Constructief Audio en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie