NFF en Pathé komen met Nederlandse voorpremieres
21-03-2019 13:20:00 | Door: David de Jong | hits: 2673 | Tags:

Onder de naam Hollands Nieuwste starten het Nederlands Filmfestival en Pathé met voorpremieres van Nederlandse films. In zes steden wordt aan bezoekers de voorpremière van Baantjer het begin vertoond. De film is vanaf donderdag 18 april te zien in de bioscoop. Hollands Nieuwste vindt twee keer per jaar plaats in Pathé bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De tweede editie vindt plaats in het najaar tijdens het Nederlands Film Festival.
 
In de roerige jaren 80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Baantjer het begin is de zesde speelfilm van regisseur Arne Toonen, die in 2010 voor zijn film Dik Trom een Platina Film award ontving, nadat de film meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscoop had getrokken. Voor zijn film De Boskampi’s ontving hij in 2015 een Gouden Film. Distributeur Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 18 april uit in ruim 120 Nederlandse bioscopen.

www.filmfestival.nl
www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie