NOM: Kids bereik je in de bioscoop
07-06-2017 22:29:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4682 | Tags:

De resultaten van de tweede NOM Kids Monitor zijn beschikbaar. Dit multi-cliënt onderzoek is uitgevoerd door GfK in het voorjaar van 2017 onder 1095 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

De belangrijkste highlight uit het onderzoek is dat 89% Van de kinderen is afgelopen jaar naar de bioscoop geweest. De grootste groep heeft dat 2 of 3 keer gedaan. Oudere kinderen gaan vaker naar de bioscoop dan jongere kinderen.

Het onderzoek heeft het brede mediagedrag van kinderen in deze leeftijdsgroep in kaart gebracht: van het gebruik van digitale apparaten, gamen, internetten, televisie kijken, lezen van tijdschriften en boeken, bioscoopbezoek tot het gebruik van Social Media.

De belangrijkste conclusie is dat het kinderen heel actief zijn met media. Bijna alle kinderen (97%) kijken wel eens televisie. De meeste kinderen gaan wel eens naar de bioscoop (86%) of lezen voor hun plezier een boek (85%).

Tweederde van de kinderen luistert wel eens naar de radio (65%) of leest een tijdschrift (63%). Vlogs worden door 59% van de kinderen gekeken, vooral door kinderen van 10-12 jaar (78%).

Een vijfde (21%) van de kinderen leest wel eens een krant. Kinderen gebruiken veel verschillende devices voor uiteenlopende activiteiten. De televisie wordt het meest gebruikt, gevolgd door tablet en pc/laptop. Ook gebruikt driekwart al een smartphone/mobiele telefoon. Ze gebruiken de apparaten vooral om films/filmpjes te kijken en te gamen. De pc/laptop wordt het meest gebruikt voor school. Mobiele devices worden het meest gebruikt voor filmpjes (kijken en maken) en om te gamen.

Social media worden meer door meisjes dan door jongens gebruikt en het gebruik onder 6-9 jarigen is nog beperkt. Whatsapp wordt het meest gebruikt, gevolgd door Snapchat en Instagram. Er wordt veel Youtube gekeken, het meest voor grappige filmpjes.

Kinderen spelen ook nog altijd graag buiten, doen gezelschapsspelletjes en sporten vaak.

De resultaten zijn – in de vorm van een presentatie en tabellen rapporten – beschikbaar voor de afnemers van het onderzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Irena Petric, directeur NOM. | T 020 – 820 44 34 | i.petric@nommedia.nl

www.jeanmineurmediavision.nl


 

Lees alles over bioscoop hier

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie