NPO 2Doc: premières en lustrum tijdens IDFA
06-11-2018 10:41:33 | Door: | hits: 4087 | Tags:

Ook dit jaar gaat een aantal NPO 2Doc Primeurs in première tijdens IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De documentaires worden kort na hun eerste vertoning op het festival uitgezonden op NPO 2.

Gijs van Beuzekom, netmanager NPO 2: "IDFA heeft deze keer een extra feestelijk tintje voor ons, want 2Doc bestaat vijf jaar. Een lustrum boordevol aansprekende verhalen, in de schijnwerper gezet op NPO 2. De vijf 2Doc Primeurs worden door NPO 2 en IDFA uitgekozen. Samen maken we kwalitatief hoogstaande documentaires toegankelijk voor iedereen."

Om het 2Doc-lustrum met het publiek te vieren, kunnen kijkers vanaf 5 november aangeven wat hun favoriete documentaires zijn. De longlist van vijftig 2Docs is te vinden op 2Doc.nl/vijfjaar. Alle stemmen samen bepalen uiteindelijk de 2Doc Top 3, die op 24 november vanaf 22:45 uur op NPO 2 te zien is tijdens de documentaire-marathon vijf jaar 2Doc.

Documentaires behoren tot de speerpunten van NPO 2. Of het nou gaat om maatschappelijke achtergronden, onderzoeksjournalistiek of portretten van kunstenaars: de verhalen van bevlogen en inspirerende makers staan centraal bij de publieke omroep.

De 2Docs die tijdens IDFA in première gaan, worden vanaf dinsdag 20 november uitgezonden op NPO 2. 

www.idfa.nl
www.2doc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie