NTR Andere Tijden Sport documentaire Willem aftrap Sportfilmfestival Rotterdam 2019
23-01-2019 13:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2625 | Tags:

De door Andere Tijden Sport gemaakte documentaire Willem (over Willem van Hanagem) is in première gegaan in Rotterdamse theater LantarenVenster. De zaal kreeg antwoord op de vraag waarom Van Hanegem als grote voetbalheld wordt gezien. Naast de documentaire gaf ook dochter Alies van Hanegem antwoord op deze vraag Jezus, wat was die man goed Dit was de kick-off van het SportFilmFestival Rotterdam dat van 10 t/m 14 april 2019 plaatsvindt.
 
Tom Egbers, documentairemaker en sportpresentator: "De documentaire is een cadeau dat we met zijn alle mogen uitpakken. Een cadeau dat Andere Tijden Sport heeft gemaakt voor Willem van Hanegem die zijn 75e verjaardag viert in februari. Willem van Hanegem is zeer geliefd als voetbalicoon en daarbuiten samen met Truus. Maar Willem was ook een treiteraar, bikkelhard en een onmogelijk moeilijk mens. Door een mooie selectie van het archief, met beelden van op het voetbalveld, thuis en tijdens vakantie, wordt voortdurend ingespeeld met het door Van Hanegem zelf belichaamde contrast: het ruwe en het fijne, het mooie en het lelijke, het stoere en het kwetsbare."
 
De documentaire Willem was de kick-off van het SportFilmFestival 2019, dat dit jaar zijn 5-jarig jubileum viert van 10 t/m 14 april 2019. John McEnroe: In the Realm of Perfection (tennis), All the wild horses (wilde paardenrace) en Wonderful losers: A different world (Giro dItalia, wielrennen) behoren tot de eerste drie titels die getoond zullen worden op het witte doek tijdens het festival.

De uitzending van Willem wordt op zondag 17 februari, rond 23.00 uur, uitgezonden op NPO 1.

Het SportFilmFestival Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Topsport en wordt georganiseerd door sportmarketingbureau SportVibes.

www.sportfilmfestivalrotterdam.nl
www.sportvibes.nl
www.anderetijden.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie