NVBF: geen coronatoegangsbewijzen voor bioscopen
29-08-2021 22:24:00 | Door: David de Jong | hits: 2673 | Tags:

De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) heeft in een brief aan de Tweede Kamer en minister-president Mark Rutte gevraagd inperkingen voor de bioscopen terug te draaien.

Per 20 september 2021 mag in het kader van de versoepelingen als er meer dan 75 aanwezigen zijn, alleen toegang verleend worden met coronatoegangsbewijzen.

Thans is het volgens de huidige regeling zo dat als er 1,5 meter kan worden gehanteerd bij een filmzaal van 420 stoelen, er 165 bezoekers mogen worden ontvangen. Volgens de brancheorganisatie is een coronatoegangsbewijs drempelverhogend en moet extra personeel ingezet worden voor de handhaving. Ook is volgens NVBF elders in Europa gebleken dat zo'n maatregel een negatief effect heeft op het bioscoopbezoek, het leidt tot lange rijen bij de bioscoop en een prijsverhoging zal betekenen voor ongevaccineerden vanwege de testplicht.

NVBF wil dat de huidige situatie ook na 20 september blijft bestaan met 1,5 meter regels tenzij uit hetzelfde huishouden. Mocht dat niet mogelijk zijn, vraagt de NVBF om een maximum van 100 bezoekers per filmzaal in te stellen (en niet per locatie).

www.denvbf.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie