Nederlands Film Festival komt dit jaar met hybride jubileumeditie
15-05-2020 16:32:00 | Door: David de Jong | hits: 2063 | Tags:

Als gevolg van de coronamaatregelen krijgt de 40e editie van het Nederlands Film Festival (NFF), die plaatsvindt van 25 september t/m 3 oktober 2020, een hybride vorm; online en waar mogelijk op locatie. NFF wil zo het festivalprogramma voor zoveel mogelijk filmliefhebbers en professionals toegankelijk maken.

NFF jubileert dit jaar met zijn 40e editie en brengt zowel online als op locatie nieuwe en gevestigde talenten en verhalen van eigen bodem voor het voetlicht. Om de premières van een aantal nieuwe bioscoopfilms voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken, streeft het NFF ernaar premièrefilms zowel in Utrecht als in het hele land simultaan te vertonen in samenwerking met de bioscopen en filmtheaters. Ook de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalveren zal in 2020 plaatsvinden in een aangepaste vorm die nu in ontwikkeling is. 

Het NFF Professionals Programma, waarbij de nationale en internationale filmindustrie elkaar ontmoeten, vindt dit jaar online plaats. Onder de noemer Life as we know it focust het programma op de veranderende samenleving en werkpraktijk in de audiovisuele sector.

Het landelijke initiatief Film in de Klas, dat NFF vorig lanceerde in samenwerking met Schooltv, NPO Start en het Netwerk Filmeducatie blijft in de huidige digitale vorm doorgaan.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie