Nederlandse animatiefilm Catastrophe wereldwijd succes
03-07-2019 17:25:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3893 | Tags:

De animatiefilm Catastrophe van Jamille van Wijngaarden is door Vimeo geselecteerd als Staff Pick Premiere. De film beleeft hiermee zijn wereldwijde online première, exclusief op het onlineplatform. Deze release volgt op een zegetocht van de korte film langs meer dan honderd internationale filmfestivals.

Ook is de 'ultrakort'-film verkocht aan onder meer de Verenigde Staten, Japan, Engeland en Spanje. Catastrophe vertelt het verhaal van kat Rodney die, wanneer een schijnbaar onschuldig parkietje plots dood in het kooitje ligt, alle ogen op zich gericht voelt. Wanhopig probeert hij de boel te redden, maar eigenlijk gaat het vanaf hier pas echt compleet mis.

Jamille van Wijngaarden regisseerde eerder de korte film Tienminutengesprek, bekroond met een DirectorsNL Award. Momenteel werkt ze aan de nieuwe NTR/BNNVARA/VPROserie Centraal.

Jamille van Wijngaarde: “Deze Vimeoselectie en online release voelt als kers op de taart, na een indrukwekkende festivaltour van twee jaar.”

Catastrophe beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in 2017 en werd daarna geselecteerd door onder meer het Huesca International Film Festival in Spanje, Palm Springs International ShortFest in de Verenigde Staten en Giffoni Experience in Italië.

Wouter Jansen, salesagent van Some Shorts: “Catastrophe viel heel breed in de smaak bij zowel jeugd-, animatie en reguliere filmfestivals en programmeurs zijn altijd op zoek naar goede komedies, waardoor zo’n groot aantal selecties kon worden behaald. Iets wat toch niet voor veel Nederlandse films is weggelegd."

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie