Nielson zingt titelsong Captain Nova
13-10-2021 10:50:29 | Door: Saskia van Weert | hits: 3307 | Tags:

Singer-songwriter Nielson heeft speciaal voor de jeugdfilm Captain Nova de titelsong Toekomst In Je Hand geschreven. Captain Nova, van regisseur en co-auteur Maurice Trouwborst en scriptschrijfster Lotte Tabbers (de makers van De Regels van Floor), beleeft op 13 oktober 2021 z’n wereldpremière als openingsfilm van het Cinekid Festival.

Vanaf 1 december is Captain Nova in de Nederlandse bioscopen te zien via Gusto Entertainment.

Nielson: “Als je wordt gevraagd de film Captain Nova te vangen in een liedje, dan wordt muziek maken wel heel erg leuk. Volgens mij het is het heel goed gelukt om de onderliggende boodschap van de film, dat de mens verantwoordelijk is voor de toekomst van de aarde, in mijn song Toekomst In Je Hand te vangen. Ik vond het een eer om te mogen doen en heb ontzettend veel plezier gehad tijdens dit creatieve proces”.

Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

De hoofdrollen worden vertolkt door Kika van de Vijver, Marouane Meftah (Mocro Maffia), Anniek Pheifer (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Toren C), Hannah van Lunteren (Oogappels, Swanenburg, Flikken Rotterdam), Robbert Bleij (Zenith, Toen wij de tijd hadden), Reinout Bussemaker (Commandos, De Oost) en Pierre Bokma (Tonio, Mocro Maffia, Mijn Vader is een Vliegtuig). De stem van ADD wordt vertolkt door Sander van de Pavert (Lucky TV).

www.cinekid.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie