Nieuw internationaal filmfestival: 013 Cinecitta Film Festival
02-07-2019 16:15:47 | Door: David de Jong | hits: 3115 | Tags:

Van 17 t/m 20 oktober 2019 vindt de allereerste editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Cinecitta Tilburg organiseert een uniek boutique filmfestival met 13 niet eerder in Nederland vertoonde films, masterclasses en Q&A´s met (inter)nationale filmmakers. Op maandag 9 september 2019 wordt het volledige programma bekend.

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms uitgebracht, waarvan de meeste films op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. 013 CIFF vertoont van 17 t/m 20 oktober 13 films uit 13 verschillende landen. Alle films zijn voorbeelden van de zevende kunstvorm waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen 3 jaar enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, maar nog nooit vertoond in Nederland.

Het 013 CIFF kent ook een publieksprijs. De winnaar van de meest populaire film van het publiek ontvangt zowel een geldprijs van 1.000 euro als een distributiemogelijkheid. 013 CIFF draagt de kosten voor ondertiteling van de film en de distributie in de Benelux.

Het Tilburgse Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films: juweeltjes uit alle windstreken, die de reguliere Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen. Het Tilburgse Cinecitta en het Cinecitta International Film Festival hebben ondanks hun naam niets te maken met het in Rome gevestigde en beroemde Cinecitta´.

www.013ciff.com
www.cinecittastudios.it

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie