Nomadland wint de meeste Ocars
26-04-2021 15:15:59 | Door: Saskia van Weert | hits: 2156 | Tags:

De film Nomadland met in de hoofdrol Frances McDormand is de grote winnaar geworden van de Academy Award-uitreiking van zondag 25 april 2021. De film kreeg een Oscar voor Beste film, Beste vrouwelijke hoofdrol en Beste regie, door Chloé Zhao. De uitreiking ging dit jaar via een telecast, en er was maar een beperkt aantal gasten aanwezig.  

Nomadland gaat over Fern, die na de dood van haar man een reizend bestaan gaat leiden, waarbij ze bijzondere ontmoetingen heeft en meer leert over leven buiten de grenzen van het sociaal geaccepteerde.

Beste korte film

De beste korte film is Two Distant Strangers, een politiek drama van 32 minuten dat verwijst naar het politiegeweld tegen George Floyd en geweld tegen zwarte Amerikanen in het algemeen. De film is te bekijken op Netflix. Het Nederlandse haakje van deze Oscars, namelijk de film The Letter Room van producent Sofia Sondervan, greep naast de filmprijs.

Beste mannelijke hoofdrol

Anthony Hopkins werd beloond voor zijn rol in The Father, waarin hij een oude heer speelt die kampt met dementie. Zijn dochter wordt gespeeld door Olivia Colman, die eerder in The Crown de koningin-moeder speelde. Hopkins is met zijn 83 jaar de oudste Oscarwinnaar tot nu toe. Een grote favoriet voor de prijs was de overleden acteur Chadwick Boseman voor Ma Rainey’s Black Bottom, te zien op Netflix.

Andere winnaars

Verder wonnen onder anderen Youn Yuh-jung de Oscar voor Beste vrouwelijke bijrol in Minari en was Daniel Kaluuya haar mannelijke evenknie voor zijn vertolking in Judas and the Black Messiah. Fight For You, het lied van deze film, wist de Oscar voor beste originele lied te pakken.

De Deense film Another Round is Beste internationale film geworden, over een groep mannen die experimenten met alcohol iets te ver doorvoeren.

Beste animatiefilm is de Disney-productie Soul, die ook de prijs voor beste originele filmmuziek in de wacht sleepte. Daarin gaat Joe op zoek naar zijn ziel. In deze film staat, net als in Coco, het concept van de dood centraal.

www.oscars.org

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie