Noordelijk Film Festival is lid geworden van Europa Film Festivals
10-06-2020 19:22:00 | Door: David de Jong | hits: 2125 | Tags:

Het Noordelijk Film Festival is onderdeel geworden van het internationale festivalnetwerk Europa Film Festivals (EFF). In dit netwerk bundelen Europese filmfestivals met eenzelfde visie hun krachten om de ontwikkeling van filmfestivals in Europa te stimuleren en samenwerkingen aan te moedigen. Het netwerk is voortgekomen uit een project van Galway Culturele Hoofdstad van Europa 2020.

Fredan Buwalda, artistiek leider en filmprogrammeur van Noordelijk Film Festival: "In 2017 kwamen we voor het eerst bij elkaar tijdens de Galway Film Fleadh en tijdens zo’n festivalontmoeting merk je al snel hoe waardevol het is om met collega’s van vergelijkbare Europese filmfestivals ervaringen uit te wisselen. Dit is een mooie kans voor het Noordelijk Film Festival om internationale projecten op te zetten, kennis te delen en ons festival ook verder internationaal op de kaart te zetten."

In samenwerking met Galway 2020 en de Galway Film Fleadh lanceren de aangesloten festivals nog dit jaar in co-creatie het filmprogramma Peripheral Visions. Dit betreft (vanwege het coronavirus) een online filmcompetitie waarin dertien films te zien zijn tijdens de Galway Film Fleadh (7-12 juli 2020). De winnende film wint 3000 euro. De films zijn geselecteerd door de EFF-leden binnen de thema’s Taal, Landschap en Migratie.

Het Noordelijk Film Festival zal net als de andere EFF-leden een inleiding geven op hun eigen inzending. Het publiek heeft de mogelijkheid om na de vertoning deel te nemen aan online Q&A's. Het doel van EFF is om een sterke stem in Europa te vertegenwoordigen en de ervaring, kennis en creativiteit van al haar leden maximaal te benutten in een duurzaam en voortdurend ontwikkelend netwerk. Voor het Noordelijk Film Festival is dit een kans om samen met andere Europese filmfestivals informatie en kennis uit te wisselen. Samen zullen de leden gemeenschappelijke standpunten formuleren, ontwikkelen en overeenkomen over belangrijke kwesties in de filmwereld. Daarnaast biedt het onderling delen van ideeën, ervaringen, contacten en films, een unieke kans om filmfestivals te versterken.

Europa Film Festivals bestaat nu uit:
Miriam Allen (voorzitter) - Galway Film Fleadh, Ierland
Alexis Juncosa - Luxembourg City Film Festival, Luxembourg
Michele Devlin - Belfast Film Festival, Noord-Ierland
Hrönn Marinósdóttir - Reykjavik International Film Festival, IJsland
Alejandro Díaz Castaño - Gijon International Film Festival, Spanje
Fredau Buwalda - Noordelijk Film Festival, Nederland
Kathrin Kohlstedde - Filmfest Hamburg, Duitsland
Nektarios Sakkas - Athens International Film Festival, Griekenland
Emmanuel Cuénod - Geneva International Film Festival, Zwitserland
Guilhem Caillard - Festival de Films CINEMANIA, Montreal, Canada
Milja Mikkola - Midnight Sun Film Festival, Finland
Johanna Caraire - Festival International du Film Indépendant de Bordeaux, Frankrijk

www.galwayfilmfleadh.com/europa-film-festivals/
www.noordelijkfilmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie