Online Professionals Programma Nederlands Film Festival 2020 is bekend
10-09-2020 12:58:00 | Door: David de Jong | hits: 1691 | Tags:

Het Nederlands Film Festival heeft het volledige online Professionals Programma 2020 aangekondigd. Het festival 2020 wordt van 26 september t/m 1 oktober 2020 georganiseerd.

Via de site van het Nederlands Filmfestival zijn zes masterclasses, één conferentiedag, 30+ talks en events met meer dan 50 (inter)nationale sprekers en industrie-experts te volgen. Tickets voor het online Professionals Programma zijn vanaf vandaag te koop.

Er zijn nieuwe namen toegevoegd aan het programma. Onder wie narrative director John Gonzalez (Horizon Zero Dawn) die in zijn masterclass de raakvlakken van film en game onder de loep neemt en Lego Man Paul Tyler die filmmakers uitnodigt hun filmidee te mappen met legofiguren. Aminata Cairo, Lector Inclusive Education aan The Hague University of Applied Sciences, geeft een keynote over hoe men als sector meer kunnen doen op het gebied van meerstemmigheid.

Eerder werden masterclasses van geluidsontwerper Nicolas Becker, componist Kris Bowers, animatieregisseur Anca Damian, Stop Motion Director Kim Keukeleire en Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg bekendgemaakt.

In het kader van inspiratie, interdisciplinaire samenwerkingen en inspelen op actualiteiten presenteert het festival jaarlijks de NFF Conferentie. Dit jaar staat de volledig online gehouden NFF Conferentie in het teken van Life As We Know It: een onderzoek naar de schijnbare werkelijkheid van deze tijd. Internationale en nationale experts bespreken onderwerpen als artificial intelligence, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit, world building, nieuwe vormen van distributie, films maken voor het mobiele scherm en bioscoopfilms in de tijd van COVID-19. De online NFF Conferentie vindt plaats op dinsdag 29 september. Deelnemers aan de conferentie kunnen alle sessies naar keuze volgen.

Het thema Life As We Know it wordt in diverse sessies onderzocht vanuit het perspectief van de makers (Architects of Story), de toekomst (Future of Story) en het beleid (Policy of Story). Sprekers zijn onder anderen Manoushka Zeegelaar Breeveld (actrice en aanjager KLEUR), Ian Forrester (BBC Research), Simon Evans (regisseur van de BBC-serie Staged), Annelies Termeer (VPRO Medialab),  Anne Beerens (Head of Screen Content, Vue Cinemas), Jan de Vries (KINO Rotterdam), Philip Mordecai (Curzon), Rebecca Thomas (regisseur van onder meer Quibi’s When the Streetlights Go On en een episode van Stranger Things), Nirit Peled (regisseur van onder meer de WhatsApp-documentaire A Temporary Contact). 

De programmering en de inhoud van het NFF Professionals Programma komt tot stand in samenwerking met diverse brancheorganisaties en vakverenigingen.

www.filmfestival.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie