Openingsfilm festival Tapis Rouge in Pathé te zien
08-09-2020 10:29:45 | Door: Saskia van Weert | hits: 1912 | Tags:

De tweede editie van het filmfestival Tapis Rouge opent met Adieu Les Cons. De film is gelijktijdig te zien in Pathé-bioscopen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Eindhoven.

Het festival wordt georganiseerd van 5 november tot en met 10 november. Het komische drama Adieu Les Cons is de openingsfilm in de grote zaal van Pathé Tuschinski. De andere films uit het programma zullen de andere dagen in de Filmhallen worden vertoond.

De openingsavond is via een live stream bij te wonen, de openingsfilm en een aantal andere films uit het programma zijn beschikbaar via VOD. Journalist en presentatrice Chazia Mourali is ambassadeur voor deze editie van het filmfestival.

Chazia Mourali: “Eigenlijk iedere film met Isabelle Adjani, elke verfilming van een door Marguerite Duras geschreven tekst, en wat Eric Rohmer ook maar maakte, het heeft mijn jeugd bepaald en mij gevormd.  De vernieuwende Franse films lieten ons fantaseren, denken en voelen op manieren die we nog niet kenden. De  films van Tapis Rouge zullen even inspirerend en verslavend zijn als de films waar ik destijds verliefd op werd. Ik neem u graag mee!"

Uitreiking prijs

Voor de eerste keer dit jaar zal Le Prix Tapis Rouge worden uitgereikt voor de beste verfilming van een Franse roman. De jury bestaat uit zes mensen uit de Franse en Nederlandse film- en literatuurwereld. Juryvoorzitter is schrijver, biograaf, filmrecensent en geschiedkundige Pierre Assouline, lid van de Académie Goncourt.

www.tapisrougefransfilmfestival.nl
www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie