Oproep NVBF aan de politiek: geef extra financiële steun aan bioscopen
04-03-2021 10:18:15 | Door: Saskia van Weert | hits: 2141 | Tags:

Als de bioscopen niet open mogen vanaf 15 maart, moet de politiek de exploitanten tegemoetkomen met extra steun. Daarvoor pleit brancheorganisatie NVBF.

Volgens de NVBF zijn bioscopen en filmtheaters geen brandhaarden gebleken voor coronabesmettingen en kunnen ze bezoekers een veilige omgeving bieden. Zo wordt het protocol Verantwoord bioscoop-en filmtheaterbezoek strikt gevolgd. Dat houdt onder meer in dat bezoek alleen na reservering mogelijk is en iedereen een vaste zitplaats heeft.

De NVBF is namens haar leden blij met alle steunmaatregelen. De NOW en TVL hebben zeker geholpen. Maar er is meer nodig in de vorm van extra financiële steun. De organisatie heeft er bij de ministers Bas van ’t Wout en Hugo de Jonge, in een door MKB Nederland VNO -NCW georganiseerd webinar,  ervoor gepleit om naast de huidige TVL-regeling een TVL-Plus-regeling in het leven te roepen.

Die regeling zou bedoeld zijn voor Nederlandse bioscoopvestigingen die maar weinig of niet voor de huidige TVL in aanmerking komen. De NVBF wil graag met minister van t Wout van EZK meedenken over de wijze waarop de TVL-Plus regeling, ook in de uitvoering, vorm en inhoud kan krijgen.

www.denvbf.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie