Orgelconcert Britain’s Got Talent's Jean Martyn in Pathé Tuschinski
19-06-2017 09:05:59 | Door: | hits: 4595 | Tags:

Zondag 9 juli om 11.00 uur geeft Jean Martyn, finalist bij Britain’s Got Talent, een concert op het theaterorgel van Pathé Tuschinski. Martyn is onder meer bekend van haar optredens bij Britain’s Got Talent, waar ze in 2011 de finale haalde. Ze speelde voor de Koninklijke familie op Buckinham Palace en bij diverse musicals. Martyn maakt muziek sinds haar kinderjaren en was op haar 21ste al geslaagd voor meerdere studies piano en orgel.

9 juli brengt Martyn een breed scala aan zowel klassieke als populaire muziek ten gehore. Ze speelt bekende melodieën uit films en musicals, bigband composities, evergreens en vlotte, eigentijdse ritmes.

Het befaamde theaterorgel in Pathé Tuschinski, in 1923 door de firma Wurlitzer in Amerika gebouwd, heeft 772 pijpen, een klokkenspel, xylofoon, vibrafoon, tamboerijn, castagnetten en trommels en geluidseffecten, zoals sleebellen, paardenhoeven, vogeltjes, claxons, deurbellen en stoomfluiten, die gebruikt werden bij de begeleiding van zwijgende films. Het orgel, in de jaren veertig van de afgelopen eeuw door de firma Strunk uitgebreid van zes naar tien stemmen, is in beheer bij de Nederlandse Orgel Federatie (NOF).

www.pathe.nl/film/22901/jean-martyn

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie