Pathé Thuis verkort releasewindow
15-08-2018 09:03:00 | Door: | hits: 7003 | Tags:

De grootste Nederlandse productie van het jaar, Redbad, beleeft een exclusieve thuispremière bij Pathé Thuis. De film is zeven weken na de bioscooprelease al beschikbaar bij de streamingsdienst. Momenteel zit er gemiddeld drie maanden tussen een home-entertainment- en bioscooprelease. Met de vervroegde release van Redbad doet Pathé Thuis een eerste stap in de richting van het verkorten van dit traditionele releasewindow.

Thomas van de Weerd, Managing Director van Pathé Thuis: “Al sinds onze lancering is het de ambitie om bioscoopfilms zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor de mensen thuis. Dit is voor ons een grote stap in deze richting. Wij zijn dan ook erg blij met de deal met filmproducent Klaas de Jong. Nederlandse consumenten willen zelf de keuze hebben waar ze de nieuwste films kijken. Of dit nu in de bioscoop is of thuis op televisie, desktop of tablet; we zullen als industrie in moeten spelen op deze behoefte.”

Klaas de Jong, producent van Redbad: “Pathé Thuis is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de plek om thuis de meest recente bioscoopfilms te kijken. Onze distributiemarkt verandert, maar wat blijft is dat we met elke productie een zo groot mogelijk publiek willen bereiken. Ik denk dat video on-demand hier een grote rol in zal spelen.”

Pathé Thuis passeerde het tweede kwartaal van 2018 de 1,5 miljoen accounts. Ook de omzet steeg met meer dan 50 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

www.pathe-thuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie