Pathé Tuschinski uitgeroepen tot mooiste klassieke filmtheater van Europa
12-11-2020 22:49:29 | Door: Bas Vlugt | hits: 1245 | Tags:

Pathé Tuschinski is door de filmexperts van de International Cinema Technology Association (ICTA) uitgeroepen tot het mooiste klassieke filmtheater van de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). De ICTA is een wereldwijd netwerk van professionals in de filmindustrie en reikt ieder jaar Awards uit aan de bioscopen die het meest vooroplopen wat betreft innovaties.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “We zijn erg trots om de winnaar te zijn van de ICTA Classical Cinema of the Year Award. Innovatie vormt de kern van ons bedrijf. Volgend jaar viert Pathé Tuschinski haar 100ste verjaardag en met haar unieke art-decostijl was het al één van de mooiste bioscopen ter wereld. Dit jaar hebben we de exclusiviteit en grandeur teruggebracht naar alle zalen, hebben we de exclusieve cocktailbar Bar Abraham gebouwd en hebben we de schermen geüpdatet naar de nieuwste technologie. Zo kunnen onze bezoekers genieten van een exclusieve dag of avond uit met hun vrienden of familie in de stijl van de jaren 1920, maar met de technologie en het comfort van nu. We zijn zeer vereerd dat de filmexperts van ICTA de schoonheid van dit uitzonderlijke theater erkennen. ”

Over ICTA

ICTA is een wereldwijd netwerk van professionals in de filmindustrie. De leden bestaan uit bedrijven die apparatuur produceren en onderhouden voor bioscopen. Elk jaar beloont de Europese tak van de vereniging drie bioscoopexploitanten die vooroplopen met innovaties met de ICTA EMEA-awards in de categorieën New Build Cinema of the Year, Best Cinema Refurbishment en Classic Cinema of the Year. De overige twee winnaar van 2020 zijn:

  • Nieuwbouwbioscoop van het jaar: Muvi Cinema, U-WALK, Riyadh, Saoedi-Arabië
  • Beste bioscooprenovatie: Cineplexx, Millennium City, Wenen, Oostenriijk


Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 247 zalen en 1.800 medewerkers, inclusief de op 13 november 2019 overgenomen Euroscoop locaties. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.

www.pathe.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie