Pathé en JSB Productions werken samen voor campagne Met School Naar Fataal
02-07-2018 11:40:00 | Door: | hits: 4529 | Tags:

Vanaf komend schooljaar vinden alle bioscoopvoorstellingen van de film Fataal in diverse Pathébioscopen plaats en kunnen de leerlingen in de klas de film on demand bekijken via Pathé Thuis. De samenwerking wordt op donderdag 20 september officieel gelanceerd in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.  

JSB Productions B.V. startte vorig jaar met de scholentour van Fataal en de film over zinloos geweld is inmiddels door ruim 13.000 middelbare scholieren gezien. De vertoning van de film gaat gepaard met gesprekken van de scholieren met slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld. Bij de huidige, tweede reeks zijn onder andere Jasper en Ronnie aanwezig, het homostel dat vorig jaar in Arnhem na een avond stappen werd mishandeld met een betonschaar.

De inzet van de jonge filmmakers Jesse Bleekemolen en Robin Aarts van Fataal bleef niet onopgemerkt. Zo ontvingen ze afgelopen februari een brief van Minister Ferdinand Grappenhuis waarin hij nadrukkelijk zijn waardering uitsprak voor de film over zinloos geweld. De bewindsman prijst "de jonge kracht achter de succesvolle campagnes". Ook Pathé was onder de indruk van de debuutfilm van Bleekemolen: "Jesse is als 16-jarig jongetje bij ons binnengekomen met het script van Fataal, we hebben altijd geloofd in zijn enthousiasme en dit heeft hij meermaals bij ons bewezen. Gezien het doel van de campagne/ film hebben we besloten exclusief partner te worden en het project binnen onze middelen volop te ondersteunen."

Pathé is vanaf komend seizoen (schooljaar 2018/2019) exclusief partner van de scholencampagne. Het on demand-gedeelte, waarbij leerlingen in de klas de film kunnen kijken, samen met een speciaal ontworpen lesmodule en/of gastspreker, zal via Pathé Thuis lopen. Naast de exclusieve samenwerking zal Pathé ook een speciale website inrichten waardoor het voor scholen eenvoudig en overzichtelijk wordt om de campagne zowel in de klas als in de bioscoop te ervaren.

Op donderdag 20 september 2018 gaat het nieuwe seizoen van Met School Naar Fataal van start. Tijdens de lancering zullen zowel De Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld, Pathé als producent JSB Productions de samenwerking presenteren in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

www.pathe.nl
www.jsbproductions.nl

www.fataaldefilm.nl/schoolvoorstellingen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie