Pathé opent Dolby Cinema, 4DX-zalen en zevende IMAX-bioscoop
29-05-2017 09:50:57 | Door: | hits: 7163 | Tags:

Pathé gaat samenwerkingen aan met Dolby Cinema en 4DX en intensiveert de samenwerking met IMAX. Voor het einde van 2017 openen twee Dolby Cinema-zalen. Op termijn volgt een derde Dolby Cinema-zaal, krijgen vijf IMAX-zalen het IMAX Immersive Soundsystem, opent een zevende IMAX-bioscoop en binnenkort wordt er meer bekend over locaties en timing van 4DX-zalen.

Dolby Cinema, met Dolby Vision en Dolby Atmos, is een premium bioscoopaanbod voor bezoekers dat beeld- en geluidstechnologie combineert met design. Dit najaar opent Pathé de eerste twee Dolby Cinema-zalen. In Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam worden de grootste zalen omgebouwd naar Dolby Cinema. De derde bioscoop wordt later bekendgemaakt.

4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar leven erin. Bewegende stoelen en effecten zoals wind, bubbels en geur zorgen, synchroon met de actie op het scherm, voor een nieuwe ervaring. Binnenkort wordt er meer bekend over exacte locaties en timing van 4DX-zalen.

Naast de nieuwe samenwerkingen met Dolby Cinema en 4DX gaat Pathé de samenwerking met IMAX verder intensiveren. Met helder beeld en geluid en tot 26 procent meer beeld op het scherm maakt IMAX van films een state-of-the-artbeleving. In 2005 introduceerde Pathé IMAX in Nederland en de afgelopen twaalf jaar is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste markten wereldwijd voor het IMAX-merk. Pathé gaat de komende tijd vijf IMAX-zalen uitrusten met het IMAX Immersive Soundsystem, terwijl op termijn een zevende IMAX-theater wordt geopend.

Dertje Meijer, Managing Director van Pathé: “Met de nieuwe en de geïntensiveerde samenwerking met de wereldwijde topmerken Dolby Cinema, 4DX en IMAX komen we tegemoet aan de steeds hogere eisen van het publiek en proberen we ze steeds weer te verrassen. Dat is belangrijk want bij Pathé staat de beleving van de bezoekers altijd voorop.”

www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie