Pathé wil 1 juni 2020 bioscopen heropenen met uitgebreid protocol
13-05-2020 11:42:00 | Door: David de Jong | hits: 2496 | Tags:

Pathé wil op Pinkstermaandag 1 juni 2020 haar bioscopen heropenen. Indien de regering het zal toelaten, zullen de deuren van zowel de Pathé- als Euroscoop-bioscopen heropenen volgens een uitgbreid protocol voor bezoekers en medewerkers om rekening te houden met 1,5 meter afstand tot elkaar.

Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Van 1 juni tot 1 juli 2020 is het de bedoeling dat er een maximumcapaciteit van 30 bezoekers per zaal zal zijn en kan alleen online een ticket worden gekocht.

De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren zoals Bloodshot, De Beentjes van Sint Hildegard en Onward. Op veler verzoek zal Interstellar onder meer in IMAX te zien zijn, en zijn Spider-man: Far from home en Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in respectievelijk ScreenX en 4DX te zien. Vanaf 8 juni 2020 zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres: "Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd. We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni 2020 in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien en dat onze medewerkers in het theater weer aan het werk kunnen."

Jacques Hoendervangers: “Het aanbod van nieuwe titels is op korte termijn minder groot dan we zouden willen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze programmering een mooie mix hebben van nieuwe en oude films. Daarnaast bieden wij bezoekers een bijzondere filmbeleving en een fijn en veilig uitje. Onze bezoekers geven aan niet te kunnen wachten om films weer op het grote doek te zien. Wij ontvangen hen graag vanaf 1 juni 2020 in onze bioscopen, met het beste beeld en geluid, de meest comfortabele stoelen en onze speciale filmtechnieken zoals 4DX, Dolby Cinema, IMAX en ScreenX voor een optimale beleving.”

Uit onderzoek van Pathé onder haar bezoekers blijkt dat 98 procent van de respondenten niet kan wachten om weer naar de bioscoop te gaan. 86 procent van de respondenten verwacht als eerste uitje weer naar de bioscoop te gaan. En maar liefst tweederde van de bezoekers verwacht zelfs binnen een week na opening van de bioscopen weer naar de film te gaan.

www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie