Pathé 5 juni 2021 weer open
29-05-2021 13:52:00 | Door: David de Jong | hits: 2173 | Tags:

Vanaf zaterdag 5 juni opent Pathé de deuren weer voor bezoekers. Onder meer De Slag om de Schelde, The Misfits, Blackbird en K3: Dans van de Farao staan op het programma. Om bezoekers te verleiden weer naar de bioscoop te komen, zet Pathé openingszinnen in. Complimenten als Is er een première? Want ik zie hier een wereldster, laten zien dat Pathé zin heeft om weer mensen te ontvangen. Pathé is op 5 juni alleen open voor haar Unlimited-abonnees, en verwelkomt vanaf zondag 6 juni alle bezoekers weer. Testen voor toegang is niet nodig. De ticketverkoop start op maandag 31 mei 2021.

Pathé opent met een grote en diverse filmprogrammering, met zowel films die net voor sluiting in release waren als gloednieuwe titels. Naast eerdergenoemde titels zullen ook Bon Bini: Judeska in da House, The Dissident, Demon Slayer: Mugen Train, Pieter Konijn op de vlucht en een limited release van De Oost te zien zijn op het witte doek. In de aankomende weken zullen daar titels zoals Zwaar Verliefd 2, Buurman & Buurman: Bakken en Grillen, A Quiet Place II en The Croods 2: A New Age bijkomen. Ook zullen de EK-wedstrijden van het Nederlandse elftal vanaf 11 juni 2021 worden vertoond in de zalen van Pathé.

Om het bioscoopbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, hanteren de Pathé bioscopen dezelfde maatregelen als in 2020: 1,5 meter afstand, een maximumcapaciteit van 50 bezoekers per zaal en alleen online ticketverkoop vooraf. In de bioscoop worden tot aan de stoelen mondkapjes gedragen. In de stoel in de zaal mag het mondkapje af. De lucht in de zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt elke tien minuten volledig ververst. Ook kunnen bezoekers hun snacks (popcorn) en drinken nuttigen bij de eet- en drinkgelegenheden.

Om de opening van de bioscopen extra speciaal te maken, verwelkomt Pathé de bezoekers met openingszinnen. Kreten als Nu ik jou zie, vind ik het jammer dat het licht zo uitgaat, Ruik jij nou zo lekker, of is dat de popcorn? en Weet je wat jou goed zou staan? Onze bioscoopstoel komen voorbij. Pathé is blij zijn bezoekers terug te kunnen ontvangen en maakt dit graag kenbaar met de slogan Jij bent de ster van onze openingsscène.  

Uit een onderzoek onder 1000 Pathé-panelleden blijkt dat 97 procent niet kan wachten om terug naar de bioscoop te gaan. Zo wordt een bioscoopbezoek gezien als de ultieme manier om een film te beleven (30 procent), ziet men films het liefst op het witte doek (19 procent) en speelt het gevoel van een dagje of avondje uit (19 procent) daarbij een grote rol. 90 procent verwacht de bioscoop binnen een maand na de heropening weer te bezoeken, en geef aan veel vertrouwen te hebben in de omgang van Pathé met de maatregelen. De rooftop cinema in de buitenlucht bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn opende op vrijdag 28 mei de deuren.

www.pathe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie