Pathé Leeuwarden opent op donderdag 4 november
07-10-2021 11:24:50 | Door: Saskia van Weert | hits: 4737 | Tags:

De Pathé-bioscoop aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden opent op donderdag 4 november 2021 zijn deuren. De hypermoderne bioscoop krijgt comfortabele Relax Seats, het beste beeld en geluid in alle zeven zalen, en de grootste zaal met 150 stoelen wordt daar bovenop uitgerust met Dolby Atmos geluid en laserprojectie.

Op woensdag 3 november vindt een besloten openingsevent plaats waarbij de burgemeester van Leeuwarden Sybrand van Haersma Buma de bioscoop opent. De dag erna opent de bioscoop vervolgens op feestelijke wijze zijn deuren voor bezoekers. Ook aan de jongste filmliefhebbers wordt gedacht. Zij krijgen hun eigen speciale openingsmoment met de Kids opening op zaterdag 6 november. Niet alleen de nieuwste kinderfilms zijn dan te zien, maar er zijn ook tal van activiteiten zoals een schminkhoek, een glaasje kinderprosecco en ook Pathé-kindermascotte Charlie loopt rond.

Jan Paul Beverwijk, theatermanager Pathé Leeuwarden: “Dit bijzonder vormgegeven theater voldoet volledig aan de maatstaven van Pathé om de beste kwaliteit beeld en geluid neer te zetten, zodat filmliefhebbers uit Leeuwarden en omgeving samen met hun vrienden of familie optimaal kunnen genieten van de beste films.”

De bioscopen Tivoli en Cinema aan de Nieuwestad in Leeuwarden blijven open tot en met zondag 24 oktober zodat Friese filmliefhebbers ook tot de opening gewoon kunnen blijven genieten van de beste films bij Pathé. Met een kleine expositie wordt in de Cinema-bioscoop op gepaste wijze afscheid genomen van deze twee bijzondere bioscopen. De herfstvakantie wordt de laatste kans om nog een film te kijken op deze locaties. Het verkoopproces van beide oude theaters is gestart. Het is nog niet bekend wat de nieuwe bestemming wordt van deze bioscopen.

www.pathe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie