Pathé Schouwburgplein, Rotterdam opent vernieuwde IMAX-zaal
19-09-2017 10:23:48 | Door: | hits: 7329 | Tags:

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een totale make-over van de IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein. Het nieuwe IMAX-doek is 18 bij 9 meter groot, de Jantje de Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 centimeter breed en beschikken met 130 centimeter rijafstand over 20 centimeter meer tussenruimte. Zowel het plafond, de wandpanelen en zwarte wandbespanning is geheel vernieuwd voor de optimale akoestiek voor IMAX-producties. Daarnaast beschikt de nieuwe zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond.

IMAX Immersive Sound

De belangrijkste vernieuwing is dat de zaal is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal speakers die bovendien krachtiger zijn dan de oude set-up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een driedimensionale geluidsomgeving. Het is een 12.1-geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen. Een regisseur kan hierdoor een mix maken van topkwaliteit die in alle IMAX-zalen hetzelfde klinkt.

Met de opening van de nieuwe IMAX-zaal In Pathé Schouwburgplein wordt de eerste fase afgesloten van de Rotterdamse werkzaamheden. De komende maanden gaan die onverminderd door. Zo krijgen alle zalen van Pathé Schouwburgplein een stevige opknapbeurt en beschikt Pathé De Kuip nog voor het einde van het jaar over de eerste Dolby Cinema-zaal.

www.pathe.nl/bioscoop/schouwburgplein

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie