Pathé neemt Pathé Thuis over
04-01-2022 10:38:00 | Door: David de Jong | hits: 3294 | Tags:

Pathé Theatres heeft een meerderheidsbelang in de video on demand-dienst Pathé Thuis verkregen. Pathé was sinds december 2014 minderheidsaandeelhouder van Pathé Thuis toen deze werd verzelfstandigd en in handen kwam van Ruud Lamers en Thomas van de Weerd, die algemeen directeur is. Met de overname door Pathé houden deze twee een minderheidsbelang in de streamingdienst.

Pathé Thuis werd in 2011 door Pathé opgericht door Pathé en is een van de belangrijke spelers op het gebied van online verhuur en verkoop van bioscoopfilms (TVOD). Pathé Thuis biedt een catalogus van 4400 films. De dienst werd in 2021 door meer dan 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan 5 miljoen films. Pathé had bijna 17 miljoen bezoekers in zijn recordjaar 2019. 

De afgelopen jaren hebben de organisaties verschillende activiteiten ondernomen, zoals de Pathé Trakteert-acties tijdens lockdowns. Door het sterk veranderende speelveld, met name tijdens de afgelopen coronaperiode, is het voor Pathé steeds belangrijker geworden om filmliefhebbers ook thuis te bereiken. Hoeveel voor de overname is betaald, maken de organisaties niet bekend.

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur van Pathé Theatres:: “Pathé gelooft sinds 1896 in het verbinden van mensen door film. Daarom wil Pathé de filmbeleving vanuit de bioscoop verbreden met thuisbeleving. Hierdoor kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de consument, en wordt een nòg ruimer aanbod films beschikbaar voor een groot en breed publiek. Voor (inter)nationale distributeurs ontstaat bovendien een uitgebreid filmplatform, onder het krachtige Pathé-merk, zodat zij hiermee één lokale sterke partner krijgen voor het lanceren van films.”

Thomas van de Weerd, algemeen directeur van Pathé Thuis: “Zeven jaar na onze verzelfstandiging is Pathé Thuis weer terug bij de familie waar wij de eerste stapjes gezet hebben. Ik kijk enorm uit naar een intensievere samenwerking met Pathé en naar de kansen die hieruit voortvloeien, voor beide teams, filmdistributeurs en filmliefhebbers. Samen zijn we nog beter in staat om door te groeien.”

www.pathe.nl
www.pathe-thuis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie