Pathé opent in Leeuwarden bioscoop gebouwd volgens laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen
25-04-2022 09:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1654 | Tags:

Pathé Leeuwarden aan het Ruiterskwartier is officieel geopend. Burgemeester Sybrand van Haersma Buma en oud-wethouder Friso Douwstra openden de bioscoop met een druk op de knop. De bioscoop – gebouwd volgens de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen – vertoont vanaf vrijdag 29 april ook speciale nachtvoorstellingen.

De bioscoop is al een aantal maanden open, maar Leeuwarden hield de officiële opening tegoed door de coronamaatregelen die eind 2021 nog golden. 

Jan Paul Beverwijk, theatermanager Pathé Leeuwarden: “Onze gloednieuwe bioscoop wordt sinds de opening van 10 november erg goed bezocht. Tienduizenden inwoners van Leeuwarden en de omliggende gemeenten hebben al samen met hun familie en vrienden genoten van de beste films op het grote doek. Zowel de Relax Seats als de bioscoop zelf worden door hen heel positief ontvangen. Dat maakt het voor ons ook iedere dag weer een feestje om hier te werken.”

Duurzame bioscoop

Pathé Leeuwarden is voorzien van 7 zalen met in totaal 620 Relax Seats en is gebouwd volgens van de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen. Het gebouw is volledig voorzien van de meest energiezuinige klimaat- en verlichtingsinstallaties (zoals verwarming en koeling met lucht- en water-warmtepompen) die optimaal zijn afgestemd op het gebruik en de openingstijden van de bioscoop. Voor de bouw is de kelder van het paleis van Justitie in Leeuwarden hergebruikt: een duurzamere optie dan slopen. Door voldoende kwaliteit en draagkracht kon de levensduur van de kelder verlengd worden. De materialen uit het bouwdeel dat wel is gesloopt, zijn gedeeltelijk hergebruikt. Ook heeft de bioscoop 365 zonnepanelen op het dak. Voor meer over MVO bij Pathé op www.pathe.nl/mvo.

www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie