Pathé vertoont De Slag om de Schelde met de Subcatch-app voor doven en slechthorenden
11-06-2021 11:16:12 | Door: Saskia van Weert | hits: 3278 | Tags:

De Slag om de Schelde is in de bioscopen van Pathé voor dove en slechthorende mensen ook te beleven met de Subcatch-app. Met de slimme app kunnen gebruikers via speciale ondertiteling op hun telefoon de bioscoopfilms nog beter ervaren. Steeds meer Nederlandse bioscoopfilms zijn beschikbaar via de Subcatch-app.

De Subcatch-app geeft extra ondertiteling bij dialogen en geluiden die relevant zijn voor het verhaal. Zo benoemt de app de personages die aan het woord zijn en worden de sfeer van de muziek en belangrijke geluiden beschreven. Het bijzondere van de technologie achter deze app is dat de gebruiker de ondertitelingsfunctie bij elke vertoning én in alle bioscopen of filmtheaters kan gebruiken via een smartphone of tablet. Daarnaast is Subcatch in staat te synchroniseren door te luisteren naar het geluid van de film, waardoor de ondertiteling automatisch met de film meeloopt. De app is gratis beschikbaar voor de gebruiker. Andere bioscoopbezoekers merken niet dat de app in hun buurt wordt gebruikt.

Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé: “Nu onze bioscopen weer geopend zijn en Nederlanders eindelijk weer kunnen genieten van dit laagdrempelige uitje, vinden we het extra belangrijk dat we toegankelijk zijn voor alle filmfans, ongeacht leeftijd, achtergrond, inkomen of medische status. Subcatch was al eerder beschikbaar bij Pathé, maar met de lancering van een Pathé webpagina en promotiefilmpjes, omarmen we deze belangrijke app nu volledig.”

Ellen Schut, projectleider Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid: “Tot op heden is film, televisie, theater en beeldende kunst meestal niet, of niet volledig, toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking, waardoor zij noodgedwongen dingen moeten missen. Met behulp van de juiste kennis en de toepassing van nieuwe technologie zetten wij ons in effectieve oplossingen te realiseren voor dit probleem. Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met Pathé, die onze waarden deelt en er alles aan doet om toegankelijkheid voor al haar gasten te realiseren.”

Alain de Levita, producent van De Slag om de Schelde: “Deze film verdient een groot publiek dus ik ben er trots op dat mensen met een auditieve beperking via de Subcatch-app bij de opening van de bioscopen als eerste kunnen gaan genieten van de Slag om de Schelde. Een film die ook een oudere doelgroep zal aanspreken, een generatie die nu eenmaal vaker last heeft van auditieve beperkingen.”

In 2021 worden onder andere de Nederlandse films Ainbo: Heldin van de Amazone, De Luizenmoeder, De Nog Grotere Slijmfilm, Meskina en Soof 3 nog verwacht, deze zullen ook met Subcatch-ondertiteling te zien bij Pathé.

www.pathe.nl
www.subcatch.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie