Present.Perfect. wint Tiger Award op IFFR
04-02-2019 11:25:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2465 | Tags:

Present.Perfect. van Zhu Shengze heeft tijdens de Award Ceremony van het 48ste International Film Festival Rotterdam de Tiger Award gewonnen, de voornaamste prijs van het festival.

Van de acht deelnemende films in de Tiger Competition 2019 kwam Present.Perfect. van Zhu Shengze als winnaar uit de bus. De makers winnen 40.000 euro.

De jury noemde deze coproductie uit de Verenigde Staten en Hongkong een gedurfde film die ons meevoert naar plekken waar we nog nooit geweest zijn. De film is een portret van live streamende Chinezen die toont hoe mensen die offline niet mee kunnen komen via exhibitionisme online toch een sociaal leven onderhouden.

Ook onder meer de films Take Me Somewhere Nice , A volta ao mundo quando tinhas 30 anos, Last Night I Saw You Smiling, Lazzaro felice, Kodak, Capharnaüm vielen in de prijzen,

Bero Beyer, festivaldirecteur, feliciteert alle winnaars. “Deze filmmakers bewijzen niet alleen dat onafhankelijke cinema springlevend is, maar ook dat zij in staat de grenzen van film te verleggen. Wij danken hen voor hun moed en passie.”

www.IFFR.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie