Pride Week bij Pathé met Patrick Martens, Tim Oliehoek en De Lesbische Liga
15-07-2022 07:30:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2197 | Tags:

Voor het derde jaar op rij viert Pathé Pride week met een speciale filmselectie in de theaters en op Pathé Thuis.

Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus zijn vijf films binnen de My Gender, My Pride thema’s te zien in ruim 20 Pathé-bioscopen.

Film- en televisieregisseur Tim Oliehoek vertelt bezoekers alles over de geliefde teenage romcom Love, Simon en podcastmakers de Lesbische Liga verzorgen een inleiding voor de Oscarwinnaar The Favourite (met Olivia Coleman). De themaweek wordt ook On Demand ondersteund op Pathé Thuis met een speciale Pride-collectie van meer dan 20 films samengesteld door presentator en acteur Patrick Martens, waaronder Moonlight, Girl, Flee, A Single man en Call Me By Your Name.

Patrick Martens

Patrick Martens is een veelgevraagd presentator en acteur. Sinds september 2020 is Patrick naast Loretta, Quinty, Pernille en Vivian een van de vaste presentatoren van het dagelijkse RTL Koffietijd op RTL4. Patrick heeft naast zijn presentatiewerk ook zijn sporen als acteur dubbeldik verdiend. Hij was te zien in talloze grote bioscoop- en televisiehits en heeft ruim twee jaar de rol van zijn leven gespeeld als PR-agent (Sy Spector) in de hitmusical The Bodyguard. Daarnaast is Patrick een veelgevraagd stem-acteur.

Patrick Martens: “Er zijn zoveel verhalen die verteld en gezien moet worden voor bewustwording en erkenning. Daar is film een fantastisch medium voor. Films laten het echte leven zien, waarmee je je kunt identificeren en die wat licht en lucht kunnen brengen in moeilijke tijden.”

Tim Oliehoek

Op slechts 18-jarige leeftijd betrad Tim Oliehoek de Nederlandse Film en Televisie Academie. Sindsdien heeft hij als veelzijdig regisseur een indrukwekkend portfolio opgebouwd voor commercials, succesvolle films als Vet Hard!, Chez Nous en Wiplala, en door pers en publiek gelauwerde televisieseries waaronder De Zaak Menten, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en meest recentelijk Thuisfront. Hij werkt op dit moment aan een Vlaams-Nederlandse serie genaamd Arcadia, en is een vaste gastspreker bij entertainmentprogramma RTL Boulevard.

Tim Oliehoek: “Love, Simon is de film waarbij ik dacht: waarom was die er niet in mijn puberjaren? Gay films zijn vaak donker en ontoegankelijk, waardoor je bijna de kast niet uit durft te komen. Maar Love, Simon biedt in een vrolijke traditionele high school setting juist hoop door de luchtige en relativerende toon. Bovendien is hij heel toegankelijk voor een breed publiek, waardoor de film ook nog eens emanciperend werkt.”

De Lesbische Liga

Vera Siemons en Annefleur Schipper bespreken queer representatie op het witte doek in podcast De Lesbische Liga, vorig jaar bekroond met een Dutch Podcast Award. Want hoe ziet de lesbische en biseksuele vrouw zich terug in films en series, en klopt dat beeld een beetje? (Spoiler: vaak is dat helaas niet het geval.) Zoals ze ook in de podcast doen, zullen ze tijdens Pathé Pride Week hun ongezouten mening meenemen naar de bioscoop - en natuurlijk samen met het publiek heel hard juichen voor iedere seconde lesbische romantiek die te zien is. Kortom: het belang van representatie staat voorop, met áltijd heel veel humor en zelfspot.

Vera Siemons en Annefleur Schipper: "We hebben het vaak over lesbische films uit een tijd zonder elektriciteit, die veelal somber, voorspelbaar en diep ongelukkig zijn. The Favourite is niks van dit allemaal. Een grappige, rare en heerlijke film met Rachel Weisz, Emma Stone en Olivia Coleman. Een driehoeksverhouding tot in het extreme, dit is een lesbische koortsdroom op film. Happy Pride!"

Glenn Eilbracht

Glenn Eilbracht is content creator en zet zich als ervaringsdeskundige al ruim 16 jaar in tegen pesten. Met een song, een website en acties rond de Dag en Week tegen het Pesten hoopt Glenn mensen die gepest zijn of worden te helpen en te inspireren. Glenn leidt op zondag 7 augustus bij Pathé Schouwburgplein de film Love, Simon in waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met pestgedrag.

Glenn Eilbracht: “Het verhaal van Love, Simon is voor mij erg herkenbaar. Niet alleen omdat het dicht bij mij staat, maar ook omdat ik zelf in het begin moeite had om achter mijn geaardheid te komen. Deze film is voor velen een herkenning en bezorgt keer op keer kippenvel. Ik kijk ernaar uit om deze film in te mogen leiden bij Pathé en zo bezoekers bewuster te maken van de negatieve effecten van pesten, én te inspireren met deze mooie en krachtige film.”

www.pathe.nl

www.pathethuis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie