Programma Da Bounce Urban Filmfestival bekend
17-10-2017 11:46:00 | Door: | hits: 3717 | Tags:

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF 2017) opent op 1 november met de Europese première van TIL DEATH DO US PART (VS, 2017, Chris Stokes), een spannende thriller waarin een vrouw probeert te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot. Hoofdrollen worden gespeeld door Stephen Bishop (Moneyball, 2011), Annie Ilonzeh (All Eyez on me, 2017) en Taye Diggs (The Best Man Holiday, 2013). Naast deze film bestaat het programma opnieuw uit een gevarieerd aanbod van werk van zwarte makers en films waarin verhalen en thema's uit de Afrocultuur aan bod komen. Met het verdiepingsprogramma DIVERSITY IN THE PICTURE maakt het festival zich sterk om het talent van zwarte acteurs en filmmakers onder de aandacht te brengen. 

DBUFF 2017: Premières, Q&A's en debat

Het aanbod van het Da Bounce Urban Filmfestival strekt zich uit van mainstream komedie tot arthouse cinema. Het festival programmeert zowel speelfilms, documentaires, televisiedrama en korte films. Een groot aantal films werden niet eerder in de Nederlandse bioscopen vertoond. Zo zijn er Europese premières van nieuwe films als Gook (VS 2017, Justin Chon) die begin dit jaar de publieksprijs won op het Sundance Film Festival, Saturday Church (VS 2017, Damon), een verrassende musical over de coming-out van een 14-jarige jongen, de hilarische komedie Boo 2: A Madea halloween (VS 2017, Tyler Perry) en de Nigeriaanse romantische komedie The Royal Hibiscus Hotel (Nigeria 2017, Ishaya Bako). Ook gaan in première de documentaires Tell Them We Are Rising: The Story of Black Colleges and Universities ( VS 2017, Stanley Nelson) en Olympic Pride, American Prejudice (Dui/VS 2016, Deborah Riley Draper) over de Afrikaans-Amerikaanse atleten die, naast Jesse Owens, aan de Olympisch Spelen van 1936 meededen. Bijzonder is het korte filmproject Our 100 days, 7 korte films van zwarte filmmakers over de eerste 100 dagen van de regeerperiode van Trump.

Aanwezig op het festival zijn onder meer de makers van de populaire documentaireserie Black Love (VS, 2017) Codie & Tommy Oliver. Zij zullen na de vertoning een gesprek voeren met een aantal bekende koppels over hun relatie. Datari Turner, regisseur van de documentaireserie Growing Up Hip-Hop (VS 2016) en producer van boven genoemde film Gook zal na afloop van de screenings aanwezig zijn voor een Q&A. 

Diversity in the Picture: Foto-expositie, Masterclass & DBUFF Talent Award

Met dit programma wil het festival het talent van zwarte acteurs en filmmakers zichtbaar maken voor een breed publiek. Tijdens het festival is in stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost een foto-expositie te zien met portretten van gevestigde namen en opkomend talent binnen de Nederlandse film- en mediawereld zoals Jörgen Rayman, Raymi Sambo, Yasmine Sendar en Imanuelle Grives. Daarnaast biedt het festival een masterclass aan door de in Hollywood werkende casting director Tracy 'Twinkie' Byrd.  Zij werkte onder meer aan de films Fruitvale Station (2013) en Creed (2015).

Ook is er een filmcompetitie voor jonge filmmakers. Een selectie van 5 korte films wordt in het programma opgenomen en beoordeeld door een vakjury voor de DBUFF Talent Award. Verder zijn er in dit programmapaneldiscussies over diversiteit in film en media en krijgen acht jonge deelnemers de kans om samen met het Talent Lab van het Bijlmer Parktheater en een docent fotografie vanuit het Foam fotografiemuseum Amsterdam hun talent te presenteren.

DBUFF is een co-productie van Maybuse, organisator van evenementen als Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights, en Capture22. Met dit programma wil het festival het talent van zwarte acteurs en filmmakers zichtbaar maken voor een breed publiek. Tijdens het festival is in stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost een foto-expositie te zien met portretten van gevestigde namen en opkomend talent binnen de Nederlandse film- en mediawereld zoals Jörgen Rayman, Raymi Sambo, Yasmine Sendar en Imanuelle Grives. Daarnaast biedt het festival een masterclass aan door de in Hollywood werkende casting director Tracy 'Twinkie' Byrd.  Zij werkte onder meer aan de films Fruitvale Station (2013) en Creed (2015).

Ook is er een filmcompetitie voor jonge filmmakers. Een selectie van 5 korte films wordt in het programma opgenomen en beoordeeld door een vakjury voor de DBUFF Talent Award. Verder zijn er in dit programmapaneldiscussies over diversiteit in film en media en krijgen acht jonge deelnemers de kans om samen met het Talent Lab van het Bijlmer Parktheater en een docent fotografie vanuit het Foam fotografiemuseum Amsterdam hun talent te presenteren.
 
DBUFF is een co-productie van Maybuse, organisator van evenementen als Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights, en Capture22. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media, het Filmfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 1818, het Bob Angelo Fonds en het VSB fonds.

www.dbuff.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie