Schilderijen Loving Vincent naar Het Noordbrabants Museum
14-06-2017 11:58:20 | Door: | hits: 4161 | Tags:

In Het Noordbrabants Museum is van 14 oktober 2017 tot en met 28 januari 2018 Loving Vincent: de tentoonstelling te zien. De expositie biedt een kijkje achter de schermen van deze geschilderde animatiefilm over Vincent van Gogh (1853-1890), die op het animatiefilmfestival van Annecy zijn wereldpremière beleefde. Voor de gelegenheid komen de 70 mooiste schilderijen die voor deze film zijn gemaakt naar ’s-Hertogenbosch. Het is de eerste en voorlopig enige plaats ter wereld waar een expositie wordt gewijd aan deze productie.

Loving Vincent

Loving Vincent is de eerste geschilderde animatiefilm ter wereld op basis van 120 schilderijen van Van Gogh. Meer dan 125 kunstenaars brengen in Loving Vincent de kunstenaar met penseelstreken tot leven. Hierbij gebruikten ze een vergelijkbare techniek als Van Gogh. Het kostte de makers, Hugh Welchman en Dorota Kobiela van Breakthru Productions, in totaal vier jaar tijd om de film te realiseren. Alle frames van de 94 minuten durende film zijn met de hand geschilderd. In totaal gaat het om zo'n 65.000 schilderijen; per seconde komen er twaalf doeken voorbij. De film gaat in oktober 2017 in Nederland in première.

De tentoonstelling

Naast de 70 mooiste werken die in de film zijn gebruikt, zijn er verschillende beeldfragmenten en presentaties die laten zien hoe de schilderijen tot leven worden gebracht. Ook komt er een tijdlijn en een greenscreen waarmee de bezoeker zelf in een schilderij van Van Gogh kan stappen. Bezoekers komen via de expositie meer te weten over Vincent van Gogh en het unieke maakproces van de film.

Welchman en Kobiela: “People have been captivated by how we made the film - entirely painting it by hand in oil paints, just as Vincent painted his paintings. Having such a large exhibition at Het Noordbrabants Museum, where we have the space to actually show the best paintings from the film in a museum setting, will really enrichen the experience of seeing the film, and seeing the film will really enrichen the experience of seeing the exhibition: to do both is the best way to experience Loving Vincent. And what better place for people to first have this enriched experience than in the place where Vincent grew up as a person and as an artist.”

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl
www.lovingvincent.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie