Studio Louter ontwikkelt interactieve installatie The Movie Mirror
03-09-2018 15:48:07 | Door: | hits: 2741 | Tags:

Wat als je een filmcollectie niet met trefwoorden kunt doorzoeken, maar met je hele lichaam? Creative agency Studio Louter ontsluit de collectie historische films van Eye als nooit tevoren met The Movie Mirror: een interactieve installatie die computer vision en machine learning combineert. Het Amsterdamse bureau presenteerde The Movie Mirror tijdens de persvoorstellingsdag van het Nederlands Film Festival.

Eye Filmmuseum heeft een omvangrijke collectie met bijzondere en herkenbare stukken als Le voyage dans la lune van Georges Méliès, De Overval en Ciske de Rat. Om bezoekers de collectie op vernieuwende wijze te laten exploreren, ontwikkelde Studio Louter The Movie Mirror. Door de combinatie van computer vision en machine learning, matcht The Movie Mirror camerabeelden van de gebruiker met shots uit meer dan zestig films. Van zwart-wit klassiekers en animaties tot documentaires en experiment. In deze kleine greep uit de collectie heeft de installatie maar liefst 1.500.000 verschillende poses gedetecteerd.

Tijdens het Nederlands Film Festival van 28 september tot en met 4 oktober is het prototype van The Movie Mirror te zien. Door verschillende houdingen aan te nemen voor de camera en te spelen met de compositie kunnen de festivalgangers zich laten verrassen door hun filmische spiegelbeeld.

Studio Louter ontwikkelde The Movie Mirror in samenwerking met Eye Filmmuseum en met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

www.studiolouter.nl
www.eyefilm.nl
www.stimuleringsfonds.nl 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie