Talpa Network en Grolsch lanceren filmplatform Movies Explained
10-09-2020 16:41:00 | Door: David de Jong | hits: 1990 | Tags:

Talpa Network en Grolsch hebben het crossmediale filmplatform Movies Explained gelanceerd. Movies Explained voorziet filmliefhebbers van extra uitleg, de filmagenda, context, feitjes en weetjes over hun favoriete films.

Het biermerk Grolsch en het Talpa Network-merk Veronica en trekken gezamenlijk op om ervoor te zorgen dat Movies Explained op alle zichtbare kanalen van beide merken te volgen is: van televisie, Instagram, Facebook, YouTube, tot aan de winkelvloer. Alle content wordt gebundeld op het platform.
 
Movies Explained richt zich op nieuwe en oude films en allerlei wetenswaardigheden over deze films. Zo zijn onder andere filmtrailers, backstage fragmenten, interviews met regisseurs, filmfeiten en opvallende elementen uit filmscènes te zien. Ook de online series Filmbusters met Niels Oosthoek, Joost Kraima en Martijn Manschot van het succesvolle YouTube-kanaal Gierige Gasten is er te vinden. In Filmbusters testen de Gierige Gasten hoe realistisch verschillende scènes uit bekende films zijn met telkens de vraag: kan deze filmscène ook in het echte leven? De acht afleveringen van Filmbusters zijn vanaf 10 september 2020 wekelijks te zien op Movies Explained en het YouTube-kanaal van Gierige Gasten.
 
Melanie Koning, marketingmanager Grolsch: "Veronica en Grolsch hebben al vaker de krachten gebundeld om de filmkijkers te inspireren, een belangrijke doelgroep van beide merken. Met Movies Explained gaan we hierin nog een flinke stap verder. Met Movies Explained willen we kijkers anders naar film laten kijken. Iets dat aansluit bij de eigenzinnige karakters van Grolsch en van Veronica. We hopen hier veel filmkijkers een plezier mee te doen. Bovendien merken we dat in de huiskamer een biertje en een film ook een goede combinatie is en daar spelen we op in.”

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica bij Talpa Network: "Movies Explained past goed bij de filmzender die Veronica bij uitstek is. Met dit nieuwe platform bieden we kijkers nog meer content op het gebied van film. Dat maakt Veronica nog nadrukkelijker het platform voor de filmliefhebbers in Nederland.”

www.moviesexplained.nl
www.veronicatv.nl
www.talpanetwork.com
www.grolsch.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie