Toekomstvisies op Imagine Film Festival
05-02-2019 11:14:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3185 | Tags:

Het Imagine Film Festival presenteert tijdens de aankomende editie het themaprogramma Things To Come. In het wetenschappelijke programma wordt de wetenschap van vandaag naast toekomstvisies uit sciencefictionfilms gelegd.

In Things to Come wordt gekeken naar onderwerpen die de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen haalden: het reizen naar Mars van pioniers Elon Musk en Jeff Bezos, en de genetische manipulatie die in China actueel is. Met Mission to Mars wordt gekeken naar diverse aspecten van het reizen naar Mars en in Knutselen met DNA staat genetische manipulatie met behulp van de techniek van CRISPR/Cas9 centraal.

Tijdens Imagine bespreekt biologe Nadine Bongaerts aan de hand van filmfragmenten wat de kansen én de gevaren zijn van deze nieuwe techniek. Aansluitend op deze lezing wordt de film Upgrade vertoond. Een film die zich afspeelt in de nabije toekomst waarbij de bij een overval verlamd geraakte Grey Trace met de hulp van een experimenteel stukje technologie wraak probeert te nemen.

Vermogende ondernemers Elon Musk en Jeff Bezos werken hard aan commerciële reizen naar Mars, waarbij het vooruitzicht een permanente vestiging op de rode planeet is. Maar hoe realistisch zijn die plannen werkelijk? Dat is een vraag die op Imagine wordt besproken met ruimtevaardeskundige en oprichter van Eye on Orbit, Erik Laan.

Na de lezing worden twee sciencefiction films vertoond. Aniara, over een ruimteschip dat een verwoeste aarde achterlaat en naar Mars vertrekt en Prospects, waarin vader en dochter vertrekken naar een door aliens bewoonde maan op zoek naar edelstenen.

Het Imagine Film Festival wordt van 10 tot en met 20 april gehouden in EYE Amsterdam.

www.imaginefilmfestival.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie