Tuschinski Theater krijgt predicaat Koninklijk
01-11-2021 09:46:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2143 | Tags:

Pathé-theater Tuschinski mag voortaan het predicaat ‘Koninklijk’ voeren in de naam. Het theater bestaat 100 jaar. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema reikte het predicaat vrijdag uit, samen met Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. De officiële naam van het theater luidt vanaf nu Koninklijk Theater Tuschinski.

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur van Pathé: “Theater Tuschinski is onze trots en ons vlaggenschip, en we zijn enorm vereerd dat het vanaf nu Koninklijk genoemd mag worden. Met zijn prachtige architectuur binnen en buiten geeft het theater al een eeuw lang een gevoel van grandeur, magie en plezier aan vele bezoekers, en dat was precies wat Abraham Tuschinski 100 jaar geleden voor ogen had.”

Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning voor Noord-Holland: “Het iconische Theater Tuschinski is een begrip in de internationale film- en documentaire wereld en van grote cultuurhistorische waarde. De toekenning van het predicaat Koninklijk is de prestigieuze bekroning van deze status, passend bij de reputatie van dit filmpaleis”.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: “Vandaag, 100 jaar geleden, kreeg de stad, één van de mooiste cadeaus ooit, van de Rotterdammer Abraham Tuschinski. Hij had de ambitie om het mooiste en grootste theater van Amsterdam neer te zetten om een droomfabriek te creëren. Het bleef niet bij woorden.”

Foto: Pathé

www.pathe.nl

Lees ook:

[Interview] David Hanemaayer kijkt uit naar 100 jaar Tuschinski in 2021

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie