Twee miljoen bezoekers Pathé sinds heropening
28-09-2020 10:39:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1985 | Tags:

Pathé, inclusief de Euroscoop-bioscopen, heeft sinds de heropening op 1 juni alweer 2 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Met name films als Tenet, Scoob! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn hebben hieraan bijgedragen.

Dit laat zien dat filmliefhebbers voor langverwachte titels weer in groten getale naar de bioscopen toe gaan. Een recent onderzoek van Pathé* toont dit ook aan: 85 procent van de respondenten die sinds de heropening in juni de bioscoop weer bezocht, geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de nieuwe 1,5 meter filmbeleving.

90 procent van hen laat tevens weten dat de huidige maatregelen in de bioscoop hen er zeker niet van weerhouden om opnieuw een bezoekje te brengen.  aast alle afstandsmaatregelen, wordt de lucht in alle zalen van Pathé elke 10 minuten volledig ververst en er vindt geen recirculatie van lucht plaats.

Succesvolle films

Tenet draait sinds 26 augustus in de Nederlandse bioscopen, en het was de eerste grote blockbuster release sinds de start van de coronacrisis in maart van dit jaar. De actiethriller bracht in zijn Nederlandse openingsweekend maar liefst 1,58 miljoen euro op. Maar ook andere grote titels zoals Scoob en Alles Is Zoals het Zou Moeten Zijn, die in juli en augustus uitkwamen, deden het erg goed en trokken al honderdduizenden bezoekers. Hiermee waren dit belangrijke titels voor de filmbranche, die een groot verlies heeft geleden met de sluiting van de bioscopen van 15 maart tot 1 juni en met de beperkte capaciteit in de zalen sindsdien.

Doron Kurz, commercieel directeur Pathé: “Hoewel we in een normale setting veel meer bezoekers hadden kunnen ontvangen, zijn wij in de huidige omstandigheden verheugd dat alweer 2 miljoen bezoekers sinds de heropening ons hebben weten te vinden.”

www.pathe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie