Tygo Gernandt in verfilming jeugdserie Circus Noël
23-07-2018 09:32:00 | Door: | hits: 3029 | Tags:

De jeugdserie Circus Noël van AVROTROS krijgt volgend jaar een eigen bioscoopfilm. In de circusfilm reist de twaalfjarige Karo (Luna Wijnands) stiekem mee met haar circusvrienden Tonie (Tommy van Lent) en Victor (Samuel Reurekas). Ze moeten alles op alles zetten om het circus te redden van de ondergang, al komt hun vriendschap hierdoor zwaar onder druk te staan. Rein Hofman is te zien als circusdirecteur Pedro Canelli en Tygo Gernandt speelt de broer van circusartiest Iwan, waarmee hij in het verleden de legendarische act De Horse Boys vormde. Rick Paul van Mulligen trekt zijn clownkostuum weer uit de kast voor clown Maaiko en Rosa Reuten kruipt in de film wederom in de huid van Christina.

Circus Noël, onder regie van Dennis Bots, wordt geproduceerd door Incredible Film en Phanta Basta!. De film is het vervolg op de populaire serie die in december 2017 werd uitgezonden door AVROTROS op Zapp. De opnames vinden deze zomer plaats en Just Entertainment brengt de familiefilm in februari 2019 uit in de bioscoop.

Gernandt: “Ik kijk er ontzettend naar uit om weer met Dennis Bots samen te werken. Hij maakt altijd waanzinnig spannende en avontuurlijke films. In Circus Noël gaan we stunts doen met paarden, en daar heb ik ontzettend veel zin in, want dat vind ik te gek.”

Synopsis

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

Over de makers

Circus Noël wordt geproduceerd door Incredible Film (De Ontsnapping, Lover of Loser, Radeloos) en Phanta Basta! (Storm Letters van Vuur). Het scenario is geschreven door Anjali Taneja (Anubis, Het geheim van Eyck) en Karen van Holst Pellekaan (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen, Storm Letters van Vuur). De regie is in handen van Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet, Oorlogsgeheimen, Anubis). De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski Fonds, AVROTROS, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad en Cultura Nova. De distributie ligt in handen van Just Entertainment.

www.incrediblefilm.com
www.phantavision.com
www.justbridge.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie