Vanja Kaludjercic festivaldirecteur van IFFR
11-12-2019 11:28:00 | Door: | hits: 2595 | Tags:

De raad van toezicht van International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Vanja Kaludjercic benoemd tot nieuwe festivaldirecteur. In deze rol geldt zij vanaf februari 2020 als de artistieke stem van het festival.

Vanja Kaludjercic heeft een rijke ervaring in de filmindustrie, zowel internationaal als binnen het Nederlandse filmlandschap. In het verleden werkte ze onder meer bij MUBI, Les Arcs European Film Festival, Sarajevo Film Festival, het Nederlands Film Festival en IFFR. Na de aankomende editie van het festival, waarbij ze aanwezig is, zal ze de functie officieel overnemen van huidig festivaldirecteur Bero Beyer. Samen met zakelijk directeur Marjan van der Haar leidt ze vanaf dat moment het festival de toekomst in, met als eerste hoogtepunt de feestelijke 50ste editie in 2021.

Vanja Kaludjercic: “IFFR heeft een sterke reputatie als springplank voor jonge en opkomende regisseurs wereldwijd en ik kijk ernaar uit om die reputatie te bestendigen. Het festival weet het publiek en de filmindustrie met elkaar te verbinden en staat erom bekend dat het filmmakers op verschillende manieren ondersteunt, bijvoorbeeld met de Tiger Competition, de Bright Future Competition en het Hubert Bals Fonds. Ik kijk ernaar uit om me bij het team aan te sluiten en leiding te geven aan de artistieke ontwikkelingen van IFFR in de komende periode.”

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht van IFFR: “We verheugen ons op de samenwerking met Marjan van der Haar en Vanja Kaludjercic, een krachtig team van vrouwelijke directeuren wier gezamenlijke ervaring en visie gegarandeerd een nieuw en dynamisch perspectief op IFFR bieden. Het bestuur is er zeker van dat het festival zijn voortrekkerspositie binnen de onafhankelijke cinema zal behouden.”

Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: "Ik weet zeker dat Vanja’s zelfverzekerde stem en gedurfde ideeën IFFR zullen helpen om nieuw talent en onafhankelijke films een breed publiek te laten bereiken. Ze kent het internationale filmlandschap als geen ander en is zich bewust van de uitdagingen waar onafhankelijke artistieke films en filmmakers voor staan. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen het verschil kunnen maken en de positie van het festival als wereldwijd platform voor talent kunnen versterken.”

www.iffr.com/nl

Lees ook: [Interview] Marjan van der Haar: Fonds 21 is de nieuwe hoofdpartner van IFFR

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie