Vier Movies that Matter On Tour-releases in 17 filmtheaters en via Picl
11-07-2017 09:16:00 | Door: | hits: 3673 | Tags:

Vier Movies that Matter On Tour-releases in 17 filmtheaters en via Picl: No Place for a Rebel, InSyriated, A River Below en Tamara  
 

Movies that Matter brengt iedere maand een spraakmakende speelfilm of documentaire uit die in 17 filmtheaters door het land te zien is. Deze editie gaat in oktober van start met de documentaire No Place for a Rebel van Maartje Wegdam & Ariadne Asimakopoulos over de terugkeer van een kindsoldaat uit het rebellenleger van Joseph Kony.

In november volgt de spannende speelfilm Insyriated, winnaar Berline Panorama Audience Award, waarin een appartement van een liefdevolle thuisbasis verandert in een gevangenis. De documentaire A River Below, over de strijd voor het behoud van de zeldzame roze dolfijn in de Amazonerivier gaat op 30 november in release.

Vanaf 4 januari is de eerste film van het nieuwe jaar te zien: Tamara, gebaseerd op het leven van de eerste transgender politica van Venezuela. 

Zes filmtheaters bieden bovendien de films ook gelijktijdig online aan via Picl

 

MoviesThatMatterOKTOBER – NO PLACE FOR A REBEL

* N.B. Voorpremiere. Ook in release door MOOOV: 9 november 2017
Maartje Wegdam & Ariadne Asimakopoulos | Nederland, 2016 | Documentaire, 76 minuten

Zestien jaar nadat Opono Opondo als kind werd ontvoerd door de LRA, het rebellenleger van Joseph Kony, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant.


Hij wist hij te ontsnappen en het leger te verlaten. Nu moet hij zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden. No Place for a Rebel verbeeldt de moedige poging van een jongen die balanceert op de dunne lijn tussen slachtoffer en dader, om zijn lot te beïnvloeden.

Een zoektocht naar identiteit, gevormd door zowel het trauma uit het verleden als het taboe dat daarop rust in het heden.

MoviesThatMatter

 

NOVEMBER – INSYRIATED 
* Ook in release door Amstelfilm: 19 oktober 2017 
Philippe Van Leeuw | België, Frankrijk, Libanon, 2017 | Fictie, 85 minuten

In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent.

We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit.

Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer.  

Terwijl een weemoedige opa zich met zijn kleinkind vermaakt en de dochter in haar kamer met haar vriendje flirt, plannen de bovenburen, een jong stel met een baby, een vlucht naar Europa.

Een claustrofobische, dwingende film van een Belgische regisseur over vierentwintig uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven.
InSyriated won de Panorama Audience Award en het Label Europa Cinemas op de Berlinale. 

MoviesThatMatter30 NOVEMBER – A RIVER BELOW 

* In samenwerking met ASN Bank
Mark Grieco |  Colombia, Verenigde Staten, 2017 | Documentaire, 87 minuten

Diep in de Amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De prachtige, welhaast mythische diersoort wordt met uitsterven bedreigt, omdat het een makkelijke prooi vormt voor lokale vissers, die de dolfijnen illegaal slachten en gebruiken als aas bij visvangst.

De Braziliaanse televisiester Richard Rasmussen (een soort Freek Vonk) zet zijn eigen televisieprogramma op National Geographic handig in om aandacht te genereren voor deze illegale slachting.

Ook bioloog Fernando Trujillo strijdt voor het behoud van het bijzondere dier, niet in de laatste plaats omdat de vis die met de dolfijn gevangen wordt hoge concentraties kwik bevat en daarom een gevaar vormt voor de volksgezondheid.

Beide mannen houden er zo hun eigen strategie op na. Terwijl het gevecht om de dolfijnen te redden intensiever wordt, dringt de vraag zich op welke middelen geoorloofd zijn om het probleem aan de kaak te stellen. Een schandaal zet de verhoudingen op scherp en legt prangende ethische kwesties bloot.

A River Below is een prachtige film met een onverwachte wending, die ons een spiegel voorhoudt in ons gevecht voor een betere wereld.
Winnaar environmental Award op Sheffield International Documentary Festival.

MoviesThatMatter4 JANUARI: TAMARA 

Elia Schneider | Venezuela, Uruguay, Peru, 2016 | Fictie, 115 minuten 

Teo voelt zich een vrouw. In Parijs kan hij zijn flamboyante zelf zijn, maar terug in zijn vaderland Venezuela conformeert hij zich aan de geldende normen.

Hij start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint Teo de transformatie tot wie hij had moeten zijn. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.     

 www.picl.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie