VisitBritain viert 20ste verjaardag Harry Potter met interactieve landkaart
27-06-2017 11:16:22 | Door: | hits: 3957 | Tags:

In het kader van de 20ste verjaardag van het eerste Harry Potter-boek (Harry Potter en de Steen der Wijzen) lanceert VisitBritain een online plattegrond die internationale bezoekers laat zien wat Groot-Brittannië tot een magische bestemming maakt. De plekken op deze kaart inspireerden een aantal van ’s werelds bekendste boeken en legendes, van Harry Potter tot Sherwood Forest en van King Arthur tot Nessie.

Patricia Yates, directeur van VisitBritain: "Van het Glenfinnan Viaduct in Schotland, waar de Hogwarts Express reisde naar professor McGonagall's klaslokaal in de kathedraal van Durham, tot het Verboden Woud van de Warner Bros Studio. Harry Potter's Groot-Brittannië is magisch. Harry en zijn tovenaarwereld blijven generaties van lezers van over de hele wereld fascinerenen inspireren om de locaties en landschappen te verkennen en het wonder zelf te ervaren."

Overzeese reizigers die geinspireerd door de Britse cultuur en het erfgoed kastelen of historische huizen bezoeken, geven jaarlijks 8 miljard pond uit. Film en literatuur vormen een belangrijke aanleiding tot reizen, meer dan een derde van de potentiële bezoekers naar het Verenigd Koninkrijk wil de plaatsen uit films en boeken in het echt zien.Literatuur en film stimuleren toerisme naar diverse regio’s in het land. Snowdonia (Wales) vormde het decor voor de film King Arthur: Legend of the Sword, terwijl Highclere Castle in Hampshire de thuisbasis van Downton Abbey is en in De Grote Vriendelijke Reus de Angel of the North en het eiland Skye voorbij komen.

VisitEngland benoemde 2017 tot Het Jaar van de Literaire Helden en richt daarmee de schijnwerpers op Engeland’s literaire bestemmingen en jubilea. Zo staat Engeland dit jaar stil bij de 200ste sterfdag van schrijfster Jane Austen, de 125e verjaardag van het eerste Sherlock Holmes-boek en de 75ste verjaardag van Enid Blyton's Famous Five.

www.visitbritain.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie